Reklama:

Zanik pamięci tej wstecznej i teraźniejszej (8)

Forum: Pamięć i koncentracja

Początkująca
28-09-2013, 19:33:27

Witam serdecznie i proszę o pomoc mój tato miał atak padaczki i stracił pamięć wsteczną oraz nie pamięta co działo się dzień wcześniej i dwie godziny temu. Zadaje mi pytania na które powinien znać odpowiedź, jestem przerażona nie wiem co robić atak padaczki miał miejsce tydzień temu a poprawy nie widać. Niech mi ktoś powie że będzie lepiej bo oszaleję, boje się o niego nie spuszczam go z oczu w nocy staram się nie spać bo boje się że coś się stanie, bierze leki ale ja ciągle jestem w strachu że nie pomogą, jak tylko mówi że boli go głowa to ja mam zaraz najczarniejszy scenariusz przed oczami. Proszę o pomoc nie wiem co robić i jak sobie z tym poradzić.
gość
29-09-2013, 14:51:35

Przy ataku padaczki to normalne.Też tak mam! nie musisz się tak bardzo denerwować. Zachowaj spokój! Przede wszystkim,należy pamiętać o reg. przyjmowaniu leków!A wszystko będzie Ok! Pozdrawiam Was obojga! Jacek.
Początkująca
29-09-2013, 15:17:56

Bardzo dziękuję za słowa pocieszenia, staram się myśleć pozytywnie chociaż nie wychodzi mi to najlepiej może z czasem faktycznie będzie lepiej.
Początkująca
01-10-2013, 13:05:09

Do tej pory myślałam że problem z pamięcią u mojego Taty to wynik ataku padaczki, ale po wypisie ze szpitala okazało się że dodatkowo miał udar i według mnie dla tego te problemy z pamięcią. Nadmienię że lekarz w szpitalu nic mi nie mówił że był to udar dopiero lekarz rodzinny po przeczytaniu powiedział że trzeba pójść do neurologa i to skonsultować. Co ja mam robić tato nie pamięta gdzie co odłożył i wcale nie jest lepiej. Może ktoś miał podobny problem i może mi poradzić co robić i czy jest szansa na poprawę.
gość
01-10-2013, 18:26:40

witaj nie wiem z jakiego miasta jesteś ale dobra rehabilitacja udarach jest w warszawie w instytucie neurologi psychiatrii wiem ze tam jest super pomoc i ludzie wychodzą z tego znajdź numer do instytutu i powinni ci wszystko wytłumaczyć i dowiedzieć się o konsultację bo nie pamiętam od którego lekarza się bierze skierowanie ale najprawdopodobniej od neurologa
gość
02-10-2013, 14:40:55

Witaj jestem ze Świdnicy to jest nie daleko Wałbrzycha, ale na pewno skorzystam z porady i spróbuję się tam dodzwonić dziękuję bardzo i pozdrawiam Renia.
Początkująca
02-10-2013, 14:52:48

Dziękuje jeżeli jest to ten Instytut na Sobieskiego w Warszawie to zaraz tam zadzwonię wprawdzie jest to kawał drogi ze Świdnicy ale możne warto spróbować.
gość
02-10-2013, 17:25:36

ja tam byłam i warto i mam nadziej za jakoś pomogłam pozdrawiam Monika

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: