Reklama:

zanik korowy (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-09-2006, 09:30:00

Mam 44 lata i podczas badania rezonansem magnetycznym stwierdzono zaawansowany zanik korowy głównie w okolicach czołowych oraz zaawansowany zanik podkorowy mózgowia. Czy to jest groźna przypadłość i jak postępować by się nie powiększała?
gość
12-04-2007, 07:26:00

Witam i pozdrawiam. U mnie tez stwierdzono zaniki korowe i podkorowe. Chciałabym sie dowiedzieć jak wogóle się czujesz i co Ci poza tym dolega. Ja mam do tego jeszcze padaczke skroniową i zawroty głowy. Zauważyłam ,że mój wzrok tez się pogorszył. Mam prawie 43 lata. Nie którzy mówią ,że zaniki mogą byc wskutek zatrucia i właśnie tez tak u mnie podejrzewano. Jesli by Pani chciała to możemy nawiazać kontakt.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Zapytanie
Przepukliny uciskające nerwy czy ktoś zna dobrego neurochirurga zajmującego się odbarczaniem nerwow
Konieczność powtórzenia rezonansu głowy zalecona przez radiologa
Witam serdecznie, Miałam wykonany rezonans magnetyczny głowy bez kontrastu zwg na zaburzenia koncentracji i pamięci oraz wieloletnie przyjmowanie leków na depresję. Po około dwóch tygodniach dostałam telefon z informacją o konieczności powtórzenia badania, tym razem z kontrastem. Termin na za tydzień. Na pytanie dlaczego jest to konieczne- odpowiedź że tak zdecydował lekarz, niektóre obszary mózgu będą dzięki temu lepiej widoczne. Czy to standardowa procedura? Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Czy dobrze myślę, że coś dostrzeżono i chcą się temu lepiej przyjrzeć?
Reklama: