Reklama:

Zanik korowy płata czołowego i nie tylko (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-09-2009, 19:18:00

Witam. Dziś miałem pierwsze w życiu KT i oto wyniki:

>>>Poniżej jądra soczewkowatego lewej półkuli mózgu niewielki hypodensyjny obszar mogący mieć charakter naczyniopochodny. Poza tym badanie struktury mózgowia w badaniu KT nie wykazują uchwytnych zmian ogniskowych. Po podaniu środka cieniującego, cech patologicznego wzmocnienia w obrębie widocznych struktur mózgowia nie stwierdza się. Układ komorowy symetryczny, nieco poszerzony w zakresie komór bocznych. Zaznaczone zaniki korowe, więcej w płatach czołowych. Kości pokrywy czaszki w normie.<<<

------------------------

Czy może mi ktoś powiedzieć, co to znaczy? Co to są "obszary naczyniopochodne", czy to jakiś guz?? Co oznaczają zanik kory płata czołowego i poszerzone komory boczne??? Jestem smutny, pierwszy raz w życiu chce mi się płakać z powodu mojego stanu zdrowia...
[addsig]
Walcz z fobią społeczną! http://fobiaspoleczna.info/
gość
12-09-2009, 16:04:00

Heh, dzięki za rady i pomoc...................... [addsig]
gość
12-09-2009, 23:05:00

Muzg ci zanika...
gość
13-09-2009, 20:52:00

MOże tobie, bo ja mam mÓzg [addsig]
gość
14-09-2009, 20:49:00

Ty powinieneś przesiadywać na forum psychiatrycznym...

------------------
Twój psychiatra Romuś -
gość
30-08-2010, 18:55:25

antyk 2009-09-11 21:18:00 Witam. Dziś miałem pierwsze w życiu KT i oto wyniki:

>>>Poniżej jądra soczewkowatego lewej półkuli mózgu niewielki hypodensyjny obszar mogący mieć charakter naczyniopochodny. Poza tym badanie struktury mózgowia w badaniu KT nie wykazują uchwytnych zmian ogniskowych. Po podaniu środka cieniującego, cech patologicznego wzmocnienia w obrębie widocznych struktur mózgowia nie stwierdza się. Układ komorowy symetryczny, nieco poszerzony w zakresie komór bocznych. Zaznaczone zaniki korowe, więcej w płatach czołowych. Kości pokrywy czaszki w normie.<<<

------------------------

Czy może mi ktoś powiedzieć, co to znaczy? Co to są "obszary naczyniopochodne", czy to jakiś guz?? Co oznaczają zanik kory płata czołowego i poszerzone komory boczne??? Jestem smutny, pierwszy raz w życiu chce mi się płakać z powodu mojego stanu zdrowia...
[addsig]
gość
17-02-2012, 19:42:41

I co nadal nikt nie wie o co chodzi? nie chce mi się logować to pytam jako gość antyk :P
gość
24-03-2013, 20:25:46

Gość 2010-08-30 20:55:25
antyk 2009-09-11 21:18:00 Witam. Dziś miałem pierwsze w życiu KT i oto wyniki:
------------------------
Czy może mi ktoś powiedzieć, co to znaczy? Co to są "obszary naczyniopochodne", czy to jakiś guz?? Co oznaczają zanik kory płata czołowego i poszerzone komory boczne??? Jestem smutny, pierwszy raz w życiu chce mi się płakać z powodu mojego stanu zdrowia... [addsig]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: