Reklama:

ZAKLIPSOWANY TĘTNIAK - PRZECIWWSKAZANIA I ZALECENIA??? (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
06-02-2008, 21:00:00

Witam! Około rok temu, kiedy byłam w 7 msc-u ciąży doszło u mnie do krwawienia podpajenczynówkowego ( pękł mi w głowie tętniak znajdujący się na prawej tętnicy środkowej mózgu). Na szczęście krwawienie było nie wielkie i dzięki szybkiej interwencji lekarzy wszystko dobrze się skończyło zarówno dla mnie jak i dla mojej jeszcze wtedy nienarodzonej córeczki. W marcu minie rok od operacji a ja wróciłam już do normalnego życia. Bardzo chciałabym, aby było tak jak przed operacją, choć na pewno tak nie będzie. Zawsze uprawiałam wiele sportów i nadal chciałabym to robić. Wiem, że siłownie mogę sobie wybić z głowy, ale czy jakaś lżejsza aktywność ruchowa jest dopuszczalna dla osoby po takiej operacji? Czy można jeździć w góry, latać samolotem czy są ku temu jakieś przeciwwskazania? Wiem, że miałam ogromne szczęście, które niestety nie każdego spotyka i nie chciałabym tego szczęścia i tej szansy zaprzepaścić może ktoś ma fachowe informacje na ten temat lub jakieś z życia wzięte doświadczenia?
gość
28-01-2009, 12:08:00

Witam! 10 lat temu przeszedłem operację tętniaka mózgu tętnicy łączącej przedniej. Mam w planach lot samolotem, jest to mój pierwszy ! Proszę napiszcie nam, czy możemy czy nie oraz przyłączam się do prośby o odpowiedź na pyt na temat uprawiania sportów. Ja troszkę chodziłem na siłownię a teraz trochę ruchu na sali gimnastycznej. Pozdrawiam wszystkich Tomasz
gość
09-01-2011, 03:32:18

manitek 2008-02-06 22:00:00 Witam! Około rok temu, kiedy byłam w 7 msc-u ciąży doszło u mnie do krwawienia podpajenczynówkowego ( pękł mi w głowie tętniak znajdujący się na prawej tętnicy środkowej mózgu). Na szczęście krwawienie było nie wielkie i dzięki szybkiej interwencji lekarzy wszystko dobrze się skończyło zarówno dla mnie jak i dla mojej jeszcze wtedy nienarodzonej córeczki. W marcu minie rok od operacji a ja wróciłam już do normalnego życia. Bardzo chciałabym, aby było tak jak przed operacją, choć na pewno tak nie będzie. Zawsze uprawiałam wiele sportów i nadal chciałabym to robić. Wiem, że siłownie mogę sobie wybić z głowy, ale czy jakaś lżejsza aktywność ruchowa jest dopuszczalna dla osoby po takiej operacji? Czy można jeździć w góry, latać samolotem czy są ku temu jakieś przeciwwskazania? Wiem, że miałam ogromne szczęście, które niestety nie każdego spotyka i nie chciałabym tego szczęścia i tej szansy zaprzepaścić może ktoś ma fachowe informacje na ten temat lub jakieś z życia wzięte doświadczenia?
gość
14-06-2012, 10:42:46

manitek 2008-02-06 22:00:00 Witam! Około rok temu, kiedy byłam w 7 msc-u ciąży doszło u mnie do krwawienia podpajenczynówkowego ( pękł mi w głowie tętniak znajdujący się na prawej tętnicy środkowej mózgu). Na szczęście krwawienie było nie wielkie i dzięki szybkiej interwencji lekarzy wszystko dobrze się skończyło zarówno dla mnie jak i dla mojej jeszcze wtedy nienarodzonej córeczki. W marcu minie rok od operacji a ja wróciłam już do normalnego życia. Bardzo chciałabym, aby było tak jak przed operacją, choć na pewno tak nie będzie. Zawsze uprawiałam wiele sportów i nadal chciałabym to robić. Wiem, że siłownie mogę sobie wybić z głowy, ale czy jakaś lżejsza aktywność ruchowa jest dopuszczalna dla osoby po takiej operacji? Czy można jeździć w góry, latać samolotem czy są ku temu jakieś przeciwwskazania? Wiem, że miałam ogromne szczęście, które niestety nie każdego spotyka i nie chciałabym tego szczęścia i tej szansy zaprzepaścić może ktoś ma fachowe informacje na ten temat lub jakieś z życia wzięte doświadczenia?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: