Reklama:

zaciskanie pięści (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-04-2009, 12:53:00

czytałam, że jeśli niemowlę powyżej 3 m-ca życia nadal zaciska piąstki, chowając kciuk pod resztą palców, może to oznaczać jakieś zaburzenia neurologiczne...
a jeśli takie "zachwianie" pojawia się nagle u dorosłego?
chciałam iść do specjalisty, ale nie chcę z siebie zrobić błazna, choć zaczyna mnie to denerwować...
zaczęło się to w grudniu, w 5 mies ciąży, ale napięcie się nasila...
kiedyś wykryto mi objaw romberga i zastanawiam się, czy to ma jakieś powiązanie...

proszę o poradę...

manuela87@wp.pl
gość
16-06-2009, 14:39:00

witam,mam 21 lat i też chowam kciuki do środka dłoni już nawet nie pamiętam od jak dawna i zastanawia mnie jaka może być tego przyczyna... niektórzy mówili mi że to dlatego że w wieku 11 lat straciłam ojca i w ten właśnie sposób objawia się taka moja niemoc wobec tego co przeszłam,ale ja naprawdę nie wiem...po prostu nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje,pozdrawiam
gość
16-06-2009, 14:41:00

witam,mam 21 lat i też chowam kciuki do środka dłoni już nawet nie pamiętam od jak dawna i zastanawia mnie jaka może być tego przyczyna... niektórzy mówili mi że to dlatego że w wieku 11 lat straciłam ojca i w ten właśnie sposób objawia się taka moja niemoc wobec tego co przeszłam,ale ja naprawdę nie wiem...po prostu nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje,pozdrawiam
gość
16-06-2009, 14:43:00

16-06-2009 o 16:41, gość :
witam,mam 21 lat i też chowam kciuki do środka dłoni i zaciskam je w pięść już nawet nie pamiętam od jak dawna i zastanawia mnie jaka może być tego przyczyna... niektórzy mówili mi,że to dlatego,że w wieku 11 lat straciłam ojca i w ten właśnie sposób objawia się taka moja niemoc wobec tego co przeszłam,ale ja naprawdę nie wiem...po prostu nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje,pozdrawiam
gość
07-08-2011, 08:11:47

Gość 2009-04-28 14:53:00 czytałam, że jeśli niemowlę powyżej 3 m-ca życia nadal zaciska piąstki, chowając kciuk pod resztą palców, może to oznaczać jakieś zaburzenia neurologiczne...

a jeśli takie "zachwianie" pojawia się nagle u dorosłego?

chciałam iść do specjalisty, ale nie chcę z siebie zrobić błazna, choć zaczyna mnie to denerwować...

zaczęło się to w grudniu, w 5 mies ciąży, ale napięcie się nasila...

kiedyś wykryto mi objaw romberga i zastanawiam się, czy to ma jakieś powiązanie...

proszę o poradę...

manuela87@wp.pl

gość
03-04-2017, 21:37:39

Można zaobserwować czy w chwili zaciskania kciuka wewnątrz dłoni nie jesteśmy w obecności kogos, kto świadomie lub mniej czerpie naszą energię, bo byc może to sposób na ochronę wlasnej energii przy niektórych ludziach. Mialam tak w obecności tylko jednego człowieka, a osobiste rozmyślania przyszły same.
Od paru dni łapie się na tym, że zaciskam dłonie w pięści i zastanawia mnie , dlaczego? M.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: