Reklama:

Zaburzenia równowagi (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-11-2013, 15:08:38

Witam,
Parę tygodni temu zauważyłem u siebie chwiejny chód, zaniepokoiłem się tym, więc sprawdziłem w internecie co może on oznaczać. Okazało się, że występuje on w ataksji. Wykonałem więc jeden test, który według ,,internetu", jeśli zakończył się niepowodzeniem, mógł być objawem tejże choroby. Tak więc zamknąłem oczy, złączyłem nogi i po paru sekundach zauważyłem, że bardzo mocno się chwieje, prawie się nie przewróciłem. Co to może być? Dodam, że w Marcu miałem robione EEG, które wyszło bardzo dobrze. W sierpniu natomiast miałem robiony Rezonans Magnetyczny mózgowia z powodu bólów głowy i zaburzeń pamięci - wyniki również bardzo dobre.
Pomocy ;/.
Tutaj macie parę zdjęć (8) z mojego Rezonansu Magnetycznego, wybrałem takie, na których widać pień mózgu i móżdżek. Link: https://imageshack.com/scaled/large/854/se2g.png
P.S Jestem chłopakiem, mam 17 lat.
gość
04-11-2013, 17:05:11

To do lekarza proponuję, tu nie ma lekarzy czytających zdjęcia :)
gość
04-11-2013, 19:49:00

No logiczne przecież, że gdybym miał zły wynik, to bym tutaj nie pisał, bo bym znał przyczynę moich dolegliwości. Założyłem ten temat, gdyż chcę od Was pomysłów, które są w miarę sensowne.
Forumowiczka
04-11-2013, 21:20:08

Gość 2013-11-04 20:49:00 No logiczne przecież, że gdybym miał zły wynik, to bym tutaj nie pisał, bo bym znał przyczynę moich dolegliwości. Założyłem ten temat, gdyż chcę od Was pomysłów, które są w miarę sensowne.
Trzeba więc odwiedzic innego lekarza , może to kregsłup,objawy sa bardzo podobne do neurologicznych , lub wyniki skonsultowac z inym neurologiem. Zuczę powodzenia w diagnozie. Jesteś jeszcze bardzo młody i Twoje dolegliwości trzeba zdjagnozowac i leczyc.
Pozdrawiam cieplutko
gość
04-11-2013, 21:32:49

Wiesz, skonsultowałbym wynik z Neurologiem, gdyby na Rezonansie była widoczna jakakolwiek patologia, ale dzięki Bogu nic tam nie było. Odwiedziłem też kardiologa, który zrobił mi ECHO,EKG, założył HOLTER RR itp, wyniki wszystkie w porządku, mam tylko krążenie hiperkinetyczne. U okulisty też byłem - zrobił mi podstawowe badania i sprawdził dno oka - wszystko również prawidłowo. Także nie mam pojęcia co mam teraz robić, a strasznie mnie ten chód denerwuje. Rodzice mnie mają za jakiegoś hipochondryka, bo co chwilę idę z nimi do lekarza (wiadomo, nie mam jeszcze 18, to nie mogę chodzić sam) a wyniki prawidłowe. Chyba zaczekam do 18 i sam będę śmigał do lekarzy, bo urodziny mam za 5 miesięcy, ale wątpię, żeby któryś potraktował mnie poważnie, pewnie stwierdzą, że to dolegliwości na tle nerwicowym, czy coś w tym stylu.
gość
04-11-2013, 21:55:12

Zrobiłem przed chwilą próbę Romberga - z otwartymi oczami chwieje się, ale jestem w stanie się nie przewrócić, jednak podczas takiego stania odczuwam czasem coś w stylu ,,zawrotów głowy". Gdy zamknę oczy, bujam się wyraźnie bardziej, najczęściej dosłownie mnie ŚCIĄGA w lewą stronę, jednak zdarzy się też, że w prawo albo do przodu i do tyłu.
gość
24-10-2014, 17:53:21

Czesc czy cos sie wyjasnilo w twojej sprawie?? Ja od czerwca mam takie same objawy i tez niby wszystkie wyniki ok dzieki za odpowiedz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: