Reklama:

zaburzenia korzeni nerwów rdzeniowych i splotów nerwowych (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
04-04-2014, 00:20:55

Witam wszystkich. Dostałem parę dni temu nagłego bólu kłucia w różnych częściach ciała : głowy , klatce piersiowej i koło prawej łopatki przy skręcie ciałem a szczególnie głębszym wdechu ból przy łopatce był nie do wytrzymania jakby mi wbili gwoździa, nawet przy ziewaniu był bardzo mocny, kłucia ustępowały i nawracały ale koło łopatki występowały prawie cały czas nasilały się jak wcześniej wspomniałem przy wdechu i skręcie ciałem.Poszedłem na badania zdiagnozowano u mnie zaburzenia korzeni nerwów rdzeniowych i splotów nerwowych dostałem leki ból jest łagodniejszy ale cały czas występuje kłucie przy wdechu i skręcie ciałem na razie jestem na chorobowym. Mam pytanie czy tak już zostanie czy to jest normalne przy takim schorzeniu , a pracuje przy rozładunku i tam się dużo dźwiga 30 do 50kg ważą towary czy do śie z tym pracować.
gość
04-04-2014, 08:49:28

Bez jaj pewnie musisz zmienić pracę, bo tak to nie znam innego rozwiązania:(
Początkujący
04-04-2014, 10:12:10

Może z tą dolegliwością się nie da pracować przy tym co wykonuje , ale czy te kłucia ustąpią przyjmuje leki i dalej występują czy potrzebna będzie jakaś operacja
gość
04-04-2014, 16:14:55

Trudno mi powiedzieć ale raczej rehabilitacja i odpuszczenie na jakiś czas sie przyda w dzwiganiu!!!
gość
25-08-2014, 20:06:27

witam... ja ostatnio mialam bole w lopatce... ogolnie mam reumatyzm... bola mnie kolana.. wszystkie stawy... a na dodatek bolalo mnie po prawej stronie na samym dole kregosupa cos... stwierdzono zaburzenia korzeni rdzeniowych i splotow nerwowych... a nigdzie nie pracuje... tylko sie ucze.. wiadomo jak narazie mam wakacje... ale czy to w genach idzie ? bo moja mama ma dokladnie to samo.. czy to jest grozne ? teraz dostaje antybiotyki,ale ide w piatek ze zdj. kregoslupa do kontroli

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: