Reklama:

wysciolczak - naswietlanie - co zrobic? (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-04-2016, 15:40:15

Witam. Jestem po operacji guza śród rdzeniowego TH11-TH12 (wyściółczak). Pierwsza operacja była w 1998, druga 2003 a trzecia w 2013. Za każdym razem makroskopowe całkowite usunięcie guza. Przy żadnej operacji nie byłam naświetlana. Obecnie guz jest w stanie wznowy i nie wiem co robić.
Czy naświetlanie jest bezpieczne i jakie mogą być skutki naświetlania? Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
Pozdrawiam Justyna
gość
15-06-2016, 16:48:54

A może mikrochirurgia Gamma Knife ? Wysciółczaki są podatne na naświetlanie, z pewnością spokoj na kilka lat.
gość
05-11-2017, 01:08:06

A wysciolczaki mozgu co mozecie o nich napisac?prosze o pomoc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: