Reklama:

Wypuklina kręgosłup lędzwiowego -prosze o rady ! (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-06-2012, 07:01:00

Witam, ponad 4miesiące temu doznałem ogromnego bólu pleców podczas gry w piłkę. Dopiero gdy usiadłem i odczekałem dwie minuty plecy zaczęły strasznie boleć. Jakoś dotarłem do domu, i sparaliżowany leżałem na łóżku. Następnego dnia po ciężkich wysiłkach dotarłem do lekarza rodzinnego który stwierdził przeciążenie i wypisał zwolnienie z pracy na łączną długość 3tygodni.
Po tym czasie rozpocząłem rehabilitację :laser punktowy, krioterapia i prądy. To również nic nie dało. Poszedłem do ortopedy, dostałem zastrzyk przeciwzapalny w kręgosłup bo stwierdził że wdarł się stan zapalny. To również nic nie dało. W maju poszedłem zrobić rezonans magnetyczny. Wyszło mi : "Centralna wypuklina tarczy m/k/L5/S1 z uciśnieciem worka oponowego. Cechy zwyrodnienia tej tarczy międzykręgowej."
Z wynikiem wczoraj poszedłem do neurochirurga. Zaproponował mi zabieg BacJac.
Proszę o radę. Co robić ?
Dodam że ból trwa cały czas, bez względu na to czy stoję, siędze, leżę, schylam się.
Licze na pomoc,
Krzysiek
gość
23-09-2012, 13:15:14

Gość 2012-06-07 09:01:00 Witam, ponad 4miesiące temu doznałem ogromnego bólu pleców podczas gry w piłkę. Dopiero gdy usiadłem i odczekałem dwie minuty plecy zaczęły strasznie boleć. Jakoś dotarłem do domu, i sparaliżowany leżałem na łóżku. Następnego dnia po ciężkich wysiłkach dotarłem do lekarza rodzinnego który stwierdził przeciążenie i wypisał zwolnienie z pracy na łączną długość 3tygodni.
Po tym czasie rozpocząłem rehabilitację :laser punktowy, krioterapia i prądy. To również nic nie dało. Poszedłem do ortopedy, dostałem zastrzyk przeciwzapalny w kręgosłup bo stwierdził że wdarł się stan zapalny. To również nic nie dało. W maju poszedłem zrobić rezonans magnetyczny. Wyszło mi : "Centralna wypuklina tarczy m/k/L5/S1 z uciśnieciem worka oponowego. Cechy zwyrodnienia tej tarczy międzykręgowej."
Z wynikiem wczoraj poszedłem do neurochirurga. Zaproponował mi zabieg BacJac.
Proszę o radę. Co robić ?
Dodam że ból trwa cały czas, bez względu na to czy stoję, siędze, leżę, schylam się.
Licze na pomoc,
Krzysiek
Początkująca
19-11-2012, 21:33:20

WITAM- Tez mam to samo ,,wynik rezonansu magnetycznego na poziomie L5/S1szeroka wypuklina krążka międzykręgowego modelująca worek oponowy ,oraz wpuklająca się w lewy otwór międzykręgowy, gdzie uciska korzeń nerwowy itd dalej już nie będę opisywać ból kręgosłupa niesamowity , niby z tego doszła rwa kulszowa nie moge chodzić . Wypowiadało sie 2 neurochirurgów i dowiedziałam sie że to nie jest operacyjne ,nie wiem chyba mam czekać ,aż zrobi się przepuklina wtedy mi pomogą , miałam blokadę leki teraz idę na rehabilitację ,ale czy to coś pomoże ( wątpię) nie pomogło spanie na podłodze i inne cuda które próbowali ze mna robić . Miesiąc leżałam w łóżku i wyłam nie mogłam się ruszać ,teraz moge przejść parę metrów i koniec . Wiem co czujesz ,ale nie możemy nic zrobić . tak wygląda leczenie w Polsce . Pozdrawiam MICA
dzidkajozefek
gość
09-12-2014, 15:45:20

Miałem 4 lata temu to samo -tragedia ruchowa :( Pomogła mi Metoda McKenziego czyli przeprosty. Spowodowała wsunięcie się dysku spowrotem. Teraz jest dużo lepiej ale mam czasem delikatne nawroty.
gość
19-12-2016, 01:34:28

witam miałem to samo samo i cały czas mam pracuje fizycznie i rano jak wstaje to nie mogę się podnieść ale mam na to sposób od 3 albo 4 podnosze ciężary w pracy adrenalina robi swoje wystarczy 15 minut nawroty i tak będą najgorzej jest rano ale pózniej jest dobrze im dłuzej w jednej pozycji tym gorzej trzeba sie ruszać a nie jak powstanie przepuklina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: