Reklama:

Wypuklina kręgosłup lędzwiowego -prosze o rady ! (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-06-2012, 07:01:00

Witam, ponad 4miesiące temu doznałem ogromnego bólu pleców podczas gry w piłkę. Dopiero gdy usiadłem i odczekałem dwie minuty plecy zaczęły strasznie boleć. Jakoś dotarłem do domu, i sparaliżowany leżałem na łóżku. Następnego dnia po ciężkich wysiłkach dotarłem do lekarza rodzinnego który stwierdził przeciążenie i wypisał zwolnienie z pracy na łączną długość 3tygodni.
Po tym czasie rozpocząłem rehabilitację :laser punktowy, krioterapia i prądy. To również nic nie dało. Poszedłem do ortopedy, dostałem zastrzyk przeciwzapalny w kręgosłup bo stwierdził że wdarł się stan zapalny. To również nic nie dało. W maju poszedłem zrobić rezonans magnetyczny. Wyszło mi : "Centralna wypuklina tarczy m/k/L5/S1 z uciśnieciem worka oponowego. Cechy zwyrodnienia tej tarczy międzykręgowej."
Z wynikiem wczoraj poszedłem do neurochirurga. Zaproponował mi zabieg BacJac.
Proszę o radę. Co robić ?
Dodam że ból trwa cały czas, bez względu na to czy stoję, siędze, leżę, schylam się.
Licze na pomoc,
Krzysiek
gość
23-09-2012, 13:15:14

Gość 2012-06-07 09:01:00 Witam, ponad 4miesiące temu doznałem ogromnego bólu pleców podczas gry w piłkę. Dopiero gdy usiadłem i odczekałem dwie minuty plecy zaczęły strasznie boleć. Jakoś dotarłem do domu, i sparaliżowany leżałem na łóżku. Następnego dnia po ciężkich wysiłkach dotarłem do lekarza rodzinnego który stwierdził przeciążenie i wypisał zwolnienie z pracy na łączną długość 3tygodni.
Po tym czasie rozpocząłem rehabilitację :laser punktowy, krioterapia i prądy. To również nic nie dało. Poszedłem do ortopedy, dostałem zastrzyk przeciwzapalny w kręgosłup bo stwierdził że wdarł się stan zapalny. To również nic nie dało. W maju poszedłem zrobić rezonans magnetyczny. Wyszło mi : "Centralna wypuklina tarczy m/k/L5/S1 z uciśnieciem worka oponowego. Cechy zwyrodnienia tej tarczy międzykręgowej."
Z wynikiem wczoraj poszedłem do neurochirurga. Zaproponował mi zabieg BacJac.
Proszę o radę. Co robić ?
Dodam że ból trwa cały czas, bez względu na to czy stoję, siędze, leżę, schylam się.
Licze na pomoc,
Krzysiek
Początkująca
19-11-2012, 21:33:20

WITAM- Tez mam to samo ,,wynik rezonansu magnetycznego na poziomie L5/S1szeroka wypuklina krążka międzykręgowego modelująca worek oponowy ,oraz wpuklająca się w lewy otwór międzykręgowy, gdzie uciska korzeń nerwowy itd dalej już nie będę opisywać ból kręgosłupa niesamowity , niby z tego doszła rwa kulszowa nie moge chodzić . Wypowiadało sie 2 neurochirurgów i dowiedziałam sie że to nie jest operacyjne ,nie wiem chyba mam czekać ,aż zrobi się przepuklina wtedy mi pomogą , miałam blokadę leki teraz idę na rehabilitację ,ale czy to coś pomoże ( wątpię) nie pomogło spanie na podłodze i inne cuda które próbowali ze mna robić . Miesiąc leżałam w łóżku i wyłam nie mogłam się ruszać ,teraz moge przejść parę metrów i koniec . Wiem co czujesz ,ale nie możemy nic zrobić . tak wygląda leczenie w Polsce . Pozdrawiam MICA
dzidkajozefek
gość
09-12-2014, 15:45:20

Miałem 4 lata temu to samo -tragedia ruchowa :( Pomogła mi Metoda McKenziego czyli przeprosty. Spowodowała wsunięcie się dysku spowrotem. Teraz jest dużo lepiej ale mam czasem delikatne nawroty.
gość
19-12-2016, 01:34:28

witam miałem to samo samo i cały czas mam pracuje fizycznie i rano jak wstaje to nie mogę się podnieść ale mam na to sposób od 3 albo 4 podnosze ciężary w pracy adrenalina robi swoje wystarczy 15 minut nawroty i tak będą najgorzej jest rano ale pózniej jest dobrze im dłuzej w jednej pozycji tym gorzej trzeba sie ruszać a nie jak powstanie przepuklina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: