Reklama:

Wyniki z rezonansu (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
08-10-2019, 15:48:25

Witam, przyszly mi wyniki z rezonansu magnetycznego głowy. Ale nie rozumiem nic co tam jest zapisane.. proszę o pomoc winterpretacji. Wynik brzmi ;
Zaniki korowe z poszerzeniem przymozgowych przestrzeni plynowych. W lewym płacie czołowym pojedyncze czołowym i ciemieniowym pojedyncze ogniska hiperintensywne w T2 o niespecyficznym charakterze-demielinizacyjne? Naczyniopochodne? Poza tym mózgowie bez innych zmian ogniskowych.
Przyścienne zgrubienia błony śluzowej w zatokach szczękowych.
gość
09-10-2019, 07:52:51

a dlaczego był robiony rezonans?
Początkująca
09-10-2019, 14:30:15

Gość 2019-10-09 09:52:51
a dlaczego był robiony rezonans?
Z powodu mroczkow
gość
09-10-2019, 16:22:26

Przyscienne zgrubienia blony sluzowej zatok to sa polipy powstale po dlugotrwalym zapaleniu tych blon.
Ja mam takie dlugowieczne problemy zatokowe ponad 15 lat , nigdy nie dajace sie wyleczyc i tak mecze sie a wydzielina splywa i nie daje zyc ani w dzien ani w nocy .
Jak dlugo Ty meczysz sie z niewyleczonymi zatokami?
Mialam dwa razy wycinane polipy i po kilku tygodniach pojawiaja sie znowu ze wzgledu na stan zapalny zatok .
Za tydzien mam wizyte bo mam juz dosyc zalegajacej wydzieliny i chrzakania bez konca a zadne leki antybiotyki/ sterydy /nie daly rezultatu nie liczac kilku dni poprawy.
A mroczki , zaburzenia widzenia moga byc z powodu wysokiego cisnienia jak u mnie 180/90 ale to glupstwo w porownaniu do braku komfortu w zajeciach codziennych gdyz stale bez konca musze pozbywac sie tej wydzieliny.
Aha zmiany naczyniopochodne zwalane sa czesto na powstale w zyciu plodowym.JK

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: