Reklama:

wyniki badania, (2)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
11-02-2012, 19:03:13

Witam...
Mam pewnien problem, gdyż choruję od dawna i lekarze nie chca mi nic powiedzieć ze wzgledu na stan zdrowia w jakim jestem, chciałbym/prosiłbym aby ktoś przeczytał moje wyniki i naprowadził mnie dalej co mam robić;
3.03.2006r.
poszerzenie przestrzeni płynowej przymózgowej przy lewej półkuli móżdżku do grubości warstwy ok. 15mm. Poszerzona przestrzeń siega wąśkim pasmem prawej półkuli móżdżku i tam przyjmującej grubość płaszcza nie przekraczającej 9mm- obraz rozwojowo większego zbiornika wielkiego bądź torbiel pajęczynówki. Lewa półkula móżdżku nieznacznie uciśnieta i nieco mniejsza w porównaniu z prawą... Nieznacznie szerszy układ komorowy nadnamiotowy głównie w zakresie trzonów komór bocznych sięgających wymiaru poprzecznego 16mm. Rogi potyliczne poszerzone do 16mm po lewej stronie i 15mm po prawej.
8.10.2010r
poszerzenie przestrzeni płynowej przymózgowej przy lewej półkuli móżdżku do grubości warstwy ok. 21mm. Poszerzona przestrzeń płynowa otacza również prawą półkulę móżdżku o grubości płaszcza nie przekraczającej 12mm - obraz rozwojowo większego zbiornika wielkiego bądź torbiel pajęczynówki. Lekko szerszy układ komorowy nadnamiotowy głównie w zakresie trzonów komór bocznych sięgających obecnie wymiaru poprzecznego 19mm. Rogi potyliczne poszerzone o około 18mm.
9.09.2011r
Poszerzenie przestrzeni przmózgowej przy lewej półkuli i częściowo przy prawej półkuli móżdżku grubości 21mm- może odpowiadać wodniakowi.
Nieco szerszy układ komorowy w zakresie rogów czołowych komór bocznych(szerokość tych rogów 15mm) oraz tezonów komór bocznych(serokość 17mm).
24.06.2011r
Poszerzony zbiornik potyliczny wielki oraz przestrzeń płynowa wokół lewej półkuli móżdżku z jej niedorozwojem. Układ komorowy położony pośrodkowo, symetryczny, lekko poszerzony.
Proszę o diagnozę wyników jeśli to możliwe, czekam na odpowiedź...
Początkująca
13-02-2012, 11:57:48

Witaj,udaj się do innego lekarza.Z moich doświadczeń chorobowych wnioskuję,że coś jest nie tak z twoim wodociągiem.Tak bywa,ale to nie znaczy,że nic nie można zrobić.Ja nie jestem lekarzem,ale chyba jest nadmiar płynu mózgowo-rdzeniowego,czyli nadprodukcja.Może zastawka by pomogła.Napisz jakie masz dolegliwości,pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: