Reklama:

Wynik rezonansu magnetycznego odcinka C kręgosłupa (6)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
14-05-2012, 14:09:16

Witam wszystkich.Od jakiegoś czasu mam coraz silniejsze zawroty głowy.Około 2 miesięcy temu pojawiły się drętwienia rąk w tej chwili obejmują od połowy ramion do czubka palców.Mam wrażenie pogorszenia czucia.Do tego bóle karku barków i łopatek.Dziś odebrałam wynik rezonansu.Oto on:
-spłycenie fizjologicznej krzywizny szyjnej w pozycji leżącej
-degeneracyjne zmiany w krążkach międzykręgowych C3-C6 wyrażone ich dehydratacją i obniżeniem
-dokanałowe uwypuklenie krążków międzykręgowych C3/C4,C5/C6 powodujące brzeżny ucisk i nieznaczne modelowanie brzusznej powierzchni rdzenia kręgowego na poz C3/C4
-dootworowe prawoboczne uwypuklenie krążka C4/C5 powodujące wraz z osteofitami tylnych krawędzi C4,C5 zwężenie wejścia do odpowiedzniego otworu międzykręgowego
-wysokość i struktura trzonów prawidłowa
-zwężenie przedniej rezerwy płynowej kanału kręgowego od C3do C7
Pytanie mam co dalej z tym i czego się spodziewać?Mam 31 lat jestem już po operacji usunięcia dysku w odcinku lędźwiowej i stabilizacji kręgosłupa na poziomie L5/S1...Dodam że przechodziłam jakieś 2 miesiące temu rehabilitację na odcinek szyjny która mi nie pomogła a w dodatku po 2 dniu jechałam z potwornym bólem w klatce piersiowej barków i karku na pogotowie po czym miałam przerwę w dalszych zabiegach z zaleceniem kilkudniowego odpoczynku.
Początkująca
15-05-2012, 13:46:06

A dziś dodatkowo złapał mnie silny ból w odcinku lędźwiowym nogi mi drętwieją nie wiem już co robić.
Początkująca
18-05-2012, 05:27:49

Po wczorajszych konsultacjach z lekarzem rodzinnym i ortopedą dostałam skierowanie do poradni neurochirurgicznej.Czyżby czekała mnie operacja?Proszę o odpowiedź jeśli ktoś się orientuje
Początkująca
21-09-2012, 19:56:08

Hej! Chyba jedziemy na podobmym wózku..... Ja w marcu 2011r miałam operację na lędźwie-dwa implanty wstawiane na poziomach L4-L5 i L5-S1, operacja udana w 100% przez światowej słąwy neurochirurga z Bydgoszczy, w styczniu tego roku zaniepokoił mnie jakiś dziwny ból-nie ból pod lewą pacha tak bliżej piersi, wymacałam się i nic nie stwierdziłam oprócz tego że jakbym miała większy mięsień czy coś podobnego, moj ginek nie zauważył nic nie pokojącego, jeden z tutejszych chirurgów zrobił usg tego miejsca i zalecił biopsję. Byłam tak wystraszona że szok, trafiłam na konowała w Toruniu, który zrobił mi biopsję i znalazł w "guzie komórki podejrzane", nastepnie wizyta u onkologa, ten stwierdzil że trzeba wyciąc skoro patolog znalazł podejrzane komórki, w szpitalu nie wycięli mi tego co mieli a wycięli mi kawałek tkanki zdrowej z piersi!!!!!! KOSZMAR!!! Do dzisiejszego dnia jestem na psychotropach. Odwiedziłam z polecenia, jedną Panią doktor, ktora jest patologiem, jak zobaczyła co ten znalazł niby w "guzie"(którego ja nie wyczuwam) zaczęłą się śmiać z niego, popatrzyła i stwierdziła ze to nic innego jak zraz tłuszczu. Zrobiła swoje usg i potwierdziła że to jrest zraz tłuszczu, że po co ta operacja i jak można był mnie tak zranic. Prosiłam ją o ponowną biopsję ale ona śmiała sie i zapewniała ze własnie w "ogonie spence'a " mam większe zagęszczenie tkanki tłuszczowej i ti własnie ten pacan nakłuł mi tego zraza i nie wiadomo skąd znalazł komórki podejrzane. Dobra, objawy zaczęły mi się nasilać, to znaczy ból większy koło pachy, boli mnie bark, nie do końca mogę odwrócić szyję w lewo czy w prawo, itp. Zrobiłam rtg szyjnych i okazało się ze są zmiany zwyrodnieniowe w postaci osteofitów i jest całkowicie zniesiona naturalna lordoza szyjna. I teraz co ja mam sobie myśleć i jak żyć????????? Pani patomorfolog za moją prosbą zrobiła mi jednak biopsję ale była pewna że to nic takiego, ze to jest tłuszczi oczywiscie po biopsji tak było ale nikt nien wie co ja przeszłam przez tego pacana patologa z Torunia. Nie potrafię się otrzasnąc, nie potrafię normalnie żyć, nic nie jest takie jak kiedyś..... W dodatku tych bóli które mam, to mam wrazenie że mam jeszcze jakby więcej skóry, albo jakby mnie ktoś napompował powietrzem własnie koło pachy i ciutkę przy żebrach. Nie wiem tez co robić ale chyba pojde na rezonans a pozniej do prof ktory minie juz operował bo to jest człowiek, któremu ufam(poza panią patolog z Torunia) Widzisz, nie jestes sama, bardzo Ci współczuję bo wiem jak to jest być chorą. A napisz proszę czy też masz wrazenie takiej jakby opuchlizny własnie koło pachy?????
Pozdrawiam
Początkująca
20-11-2012, 18:13:58

Witam.Szczerze mówiąc już straciłam nadzieję że ktokolwiek się odezwie.Muszę się chyba przejść do neurologa,od kilku tygodni mam potworne bóle kręgosłupa szyjnego i lędźwiowego,drętwieją mi nogi i ręce i same palce się ruszają(jakby tiki?)W nocy budzą mnie sztywnienia i skurcze prawej nogi(często takie bolesne sztywnienie i w dzień się pojawia),mam mniejszą siłę w rękach.Pojawiają się coraz częściej bóle w klatce piersiowej,kark praktycznie non stop,zawroty i bóle głowy,pogorszenie widzenia.Miałam rezonans lędźwiowy mam na poziomie L1/L2 przepuklinę uciskającą worek oponowy i jakiś tłuszczak na L3/L4
Byłam na konsultacji u neurochirurga powiedział żeby się obserwować.
Ale tak myślę jeszcze sobie pochodzę chyba z tym wszystkim,jak w końcu zacznę mdleć na ulicy to się wszystko szybciej potoczy.Bo specjaliści mają podejście że jeszcze chodzi to nie jest źle.Rehabilitacja nic nie pomaga,a na bóle lekarze mi przepisują różne tabletki.
gość
11-10-2018, 10:42:04

A moze na te przypadłości wybierzcie sie dziewczyny do Akademii Medycyny Regeneracyjnej w Świebodzicach. Proponuje tam kuracje ponieważ sama mam problemy z kregosłupem szyjnym i pol roku latania po lekarzach i łykanie tabunu tabletek nic nie pomagało.Po pierwszej kuracji ból mi jak ręką odją przeszedł a o tabletkach juz nie ma mowy.Teraz stosuje sie do zaleceń moich specjalistów i poki co odpukac ..jest dobrze,a raczej mam dla kogo życ mam trójkę dzieci wiec same rozumiecie..z bólem nie da sie normalnie funkcjonować:) Pozdrawiam serdecznie i zycze duzo zdrówka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: