Reklama:

wynik EEG (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-09-2008, 12:49:00

Witam, dostałam dziaj opis badania EEG :
w zapisie spoczynkowym czynność podstawowa niskonapięciowa o częstotliwości 11c/sec. Z odprowadzeń lewej półkuli mózgu rejestruje się serie fal ostrych o woltażu powyżej tła. RZ niewidoczna, HV nie zmienia zapisu, WN zapis nieprawidłowy. Co oznacza ten wynik?
gość
26-09-2008, 03:49:00

ten opis moze oznaczac ze pan traci przytomnosc lub ma pan omdlenia ........... epi
gość
26-09-2008, 05:57:00

Może napiszę coś więcej. Ponad 20 lat temu dostałam atak . Stało się to po długim siedzeniu blisko telewizora. Miałam robione wtedy EEG, które nic nie wykazało. Konsultowano mnie u neurologa, który powiedzał, że atak mógł być spowodowany właśnie miganiem TV. Nie dostałam żadnych leków. Teraz koło miesiąc temu, po długin siedzeniu przed komputerem ( migająca gierka komputerowa), dostałam atak w nocy ( wg męża trwał nie więcej niż minutę), mąż wezwał pogotowowie, dostałam jakieś leki uspokajające, ale zabrano mnie do szpitala na obserwację ( miałam robione w szpitalu tylko EKG- wg lekarza wzorcowe). Lekarka na wypisie wpisała epilepsja. Wynik EEG, ktory podałam był robiony właśnie po tym ataku. Czy jest możliwe, że wynik wyszedł taki bo byłam bardzo zestresowana tym badaniem? Czy takie pojedyńcze ataki, w tak długim odstępie czasu to już epilepsja?Czy istnieje coś takiego jak padaczka wywołana mruganiem TV, komputera? Nie chciałabym faszerować się teraz lekami, zwłaszcza, że staramy się teraz z mężem o dziecko. Prosżę o dpowiedz.
gość
30-05-2017, 20:06:39

Witam niedawno miałam badania eeg głowy wynik wyszedł taki rz obecna hv i fs nie zmieniają wzorca zapisu podstawowego czy to dobry wynik

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: