Reklama:

Wynik EEG a objawy i leki (10)

Forum: Padaczka

gość
06-06-2018, 12:38:20

Witam. Zacznę od objawów: idąc ulicą albo wykonując inną czynność nagle czuje że nadchodzi taka fala w głowie jest jej kulminacja zatrzymuje się w bezruchu na około 5 sekund i przechodzi. Lekarz przepisał mi depakino chrono tylko po tym co mu powiedziałem.
A tak wyszedł wynik EEG: Zapis w granicach dopuszczalnej zmienności z niskonapięciowa nieregularną czynnością podstawową 11-13hz do 10-30uV o maksymalnej amplitudzie w tylnym biegunie mózgu. Reakcja zatrzymania zaznaczona. Hv i fotostymelacja bez wpływu na zapis. Zmian lateralizacyjnych ani uogolnionej napadowosci nie stwierdzono.
Podczas badania nie miałem tego czegoś w głowie, wizytę u lekarza mam za ponad 2 tyg. Proszę o pomoc co oznacza to badanie i co mi jest?
gość
06-06-2018, 15:35:25

Zapisal ci leki na padaczke. Wstrzymaj się z zazywaniem. Może to nie padaczka. To są leki psychotropowe. Poczekaj na wizytę. Zrób inne badania
gość
06-06-2018, 16:31:31

Tylko co innego może dawać takie objawy? Jakie inne badania? Czy te leki mogły mieć wpływ na wynik EEG?
gość
06-06-2018, 19:22:10

Zbadaj tarczyce, cukier, magnez, serce, potas. Różne mogą być przyczyny. Zrób rezonans glowy. Lekarz zbyt pochopnie włączyl leki.nie miałeś ataku typowego. Te leki to trucizna. Niektóre wręcz mogą wywoływać ataki jeżeli są nietrafione. Idź do innego, dobrego neurologa. Od kiedy to masz? Czy często to masz?
gość
06-06-2018, 19:29:50

Dodam jeszcze, że lekarz przepisal ci lek starej generacji czyli największą truciznę. Są inne, które mają mniej skutków ubocznych. Koniecznie idź do innego neurologa. Z tych leków nie jest łatwo zejść. A może za wcześnie ci je przepisano. Pamiętaj zrób wszystkie badania i koniecznie rezonans glowy. A może masz jakiś ucisk kręgosłupa? Też od kręgosłupa mogą być takie objawy.
gość
06-06-2018, 19:30:37

Nigdy nie sugeruj się opinią jednego lekarza
gość
06-06-2018, 20:01:04

Te objawy mam od około listopada- grudnia na początku je bagatelizowałem a mam tak że 3-4 dni jest spokój później w ciągu dnia w 2 godziny mam 3-5 razy i czasami jedna taka seria dziennie czasami dwie i też przez kilka dni. Cukier potas magnez i inne w normie. W TK głowy 2 zwapniałe opiniaki 3 i 5mm. Lekarz powiedział że bez znaczenia.
gość
06-06-2018, 20:16:09

Do tego raz, dwa razy w tygodniu boli mnie głowa konkretnie pulsujacy ból w skroniach ale ciśnienie miałem 130/90 podczas bólu. Zdarza się że budzę się z bólem głowy potylicy od ucha do ucha i mam cały dzień ciężka głowę jakbym poprzedniego dnia ostro pił, a przecież nie piłem.
gość
07-06-2018, 06:34:04

Skoro przyjmujesz leki a mimo wszystko to się powtarza to one nie działają, być może trzeba je wycofać i wprowadzić inne. Koniecznie udaj się do innego lekarza. Pokaż mu wyniki rezonansu, może on je inaczej odczyta. Najlepiej udaj się na prywatną wizytę do naprawdę dobrego neurologa. Niestety takich jest mało w Polsce. Koniecznie musisz zmienić leki! Skąd jesteś? Zrób jeszcze badania w kierunku boleriozy, ale nie takie zwyczajne (często w nich nie wychodzi) tylko takie bardziej dokladne, trzeba pewnie za nie zapłacić. Bolerioza też może mieć takie objawy. Poczytaj sobie o tej chorobie. Ona ma różne oblicza. Wpisz sobie bolerioza a objawy padaczki. Możesz też zrobić badania na pasożyty. Poczytaj sobie o niekonwencjonalnych metodach leczenia. Często są bardziej skuteczne niż chemia.
gość
07-06-2018, 07:06:28

Zbadaj też układ krążenia, usg serca zrób

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: