Reklama:

wynik badania rezonansu magnetycznego!!!prosze o pomoc (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-08-2006, 15:36:00

witam!!!
mam pytanie odebralam wynik z rezonansu magnetycznego glowy i do wizyty u neurologa mam jeszcze troche czasu. boje sie bardzo co to moze znaczyc oto opis tego wyniku" W obrebie istoty bialej obu półkul mózgu rozrzucone liczne, w większości drobne ogniska degeneracyjne z najwiekszym dochodzacym jednak do 10mm w płacie ciemieniowym lewym.Żadne z nich nie ulega wzmocnieniu po dożylnym podaniu środka cieniujacego. ich rozmieszczeniesugeruje w pierwszym rzedzie degeneracje naczyniopochodną. Zmiany zwyrodnieniowe daja sie zauwazyc także w gałkach bladych. Miernie nasilone zmiany zapalne w sitowiu" oto wlasnie ten opis w calosci jezeli ktos moze mi cos poradzic to czekam na kazda porade pozdrawiam.
gość
10-10-2007, 15:20:00

Czy miała Pani robione naczyniowe badanie głowy (DSA)? mysle ze podczas tego badania wiele by sie wyjasnilo tez mialam to badanie po czym mialam robiony rezonans magnetyczny tez jeszcze nie bylam u neurologa moj opis to: Mozgowie bez zmian ogniskowych. Uklad komorowy nieposzerzony, nieprzemieszczony. przestrzenie podpajeczynowkowe prawidlowe. Struktury tylnego dolu czaszki bez zmian w badaniu MR. Wspomne jeszcze ze lezalam w szpitalu z podejrzeniem tetniaka, po badaniu DSA wykluczono go. Ale na tomografii jest widoczny maly bialy slad dlatego dostalam skierowanie na MR
gość
27-04-2011, 09:37:18

Gość 2007-10-10 17:20:00 Czy miała Pani robione naczyniowe badanie głowy (DSA)? mysle ze podczas tego badania wiele by sie wyjasnilo tez mialam to badanie po czym mialam robiony rezonans magnetyczny tez jeszcze nie bylam u neurologa moj opis to: Mozgowie bez zmian ogniskowych. Uklad komorowy nieposzerzony, nieprzemieszczony. przestrzenie podpajeczynowkowe prawidlowe. Struktury tylnego dolu czaszki bez zmian w badaniu MR. Wspomne jeszcze ze lezalam w szpitalu z podejrzeniem tetniaka, po badaniu DSA wykluczono go. Ale na tomografii jest widoczny maly bialy slad dlatego dostalam skierowanie na MR

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: