Reklama:

Wsparcie (7)

Forum: Padaczka

Początkująca
13-07-2021, 16:35:23

Witam, tydzień temu straciłam przytomność w domu w obecności syna, który wezwał pogotowie . Kiedy przyjechali zdążyłam odzyskać przytomność, zostałam zabrana do szpitala. A ze był to kolejny raz - wcześniej dokładnie 18 maja wracając z pracy. Parkując pod domem również straciłam przytomność wtedy już zasugerowano epilepsje. Tydzień temu rozpoczęłam dawkowanie leku Lamictal 25mg 1xdziennie przez dwa tyg. Później zwiększyć 2x dziennie
Pierwsze dni były tragiczne. Dziwnie się czułam. Codziennie strach czy znowu nie stracę przytomności. Ciężko zasnąć. Są dni ze zasypiam o 1ej w nocy i lekkie stuknięcie, czy odpalenie auta sąsiada o 5.30 już oczy otwarte i wyspana jestem… Syn nie chce zostawiać mnie samej w domu. Ma 13 lat. Nie mieszkamy w Pl, jak się podnieść, jak opanować ten niepokój i strach/lęk.
05 sierpnia będę miała robiony MRI. Generalnie nic mi nie dolega głowa nie boli nie mam zawrotów głowy. Jestem poprostu słaba. Właśnie dlatego ze wszystko się posypało. Proszę pomóżcie. Pozdrawiam
gość
15-07-2021, 12:48:19

Przestań pić alkohol, rzuć palenie, zacznij się dobrze odżywiać. Daj znać za jakiś czas, napisz czy pomogło.
Początkująca
15-07-2021, 16:30:50

Hej nie pije nie pale, a i odżywiam się tez zdrowo przynajmniej staram się. Jestem tylko nerwus (po przejściach) Przed wczoraj nie spałam cała noc nie wiem dlaczego, kiedy zgasilam światło, zaliczyłam poziom. Z automatu oczy jak 5zl. Zrobiłam melisę. Zasnęłam Ok 2ej. Obudziłam się o 4ej. Wyspana! Poczytałam książek. Zasnęłam Ok 6ej do 8ej. Cały dzień przeleżałam. Wczoraj tez problem z zaśnięciem. Zasnęłam chyba po 1ej i powstałam o 7ej. Dziś czuje się o niebo lepiej.
gość
16-07-2021, 06:29:04

Nie palisz nie pijesz czyli organizm masz chyba czysty nie zawalony trucizną i toksynami. Może więc po prostu brakuje ci wysiłku fizycznego. Gdybyś tak na przykład pobiegała lub pojeździła codziennie na rowerze kilkanaście kilometrów coś by pomogło. Będziesz zmęczona to spanie na pewno będzie lepsze i sen głęboki. Może też brakuje pozytywnej energii w twoim otoczeniu. Krótko mówiąc wysiłek fizyczny i pozytywna energia doda ci skrzydeł hehe 😏
gość
20-07-2021, 09:43:33

Jak samopoczucie, lepiej, gorzej?
Początkująca
20-07-2021, 11:20:44

Hej nie bardzo. Ostanio tez jest bardzo gorąco. W nocy ciężko spać….jestem osoba która zawsze była w ruchu i tez między ludźmi. Na ta chwile zatrzymałam się. I porostu nie radzę sobie psychicznie. Jestem zalękniona. Boje się ze mogę pod nieobecność dzieci stracić przytomność. Z domu tez sama nie wychodzę… nie jest fajnie… pozdrawiam
gość
21-07-2021, 08:54:35

Na chorobach się nie znam. Jedynie co mogę zrobić to wesprzeć cię dobrym słowem. Nie wiem czy coś to pomoże, ale co ja mogę? Twoja sytuacja jest trudna, ale nie jest bez wyjścia. Bierzesz tabletki, mam nadzieję że coś pomagają. Masz syna więc nie ma zmiłuj. Problem musisz ogarnąć, dokładnie przeanalizować, poukładać i dalej żyć w miarę możliwości bez stresu. Bo to chyba stres tak cię dobija.. Pamiętaj strach ma wielkie oczy i nie ma sytuacji bez wyjścia. Będziesz chciała pogadać o *** i nie tylko to nie ma problemu możemy pogadać. Póki co to się uśmiechnij i pomyśl o czymś pozytywnym. Na pewno będzie dobrze nie ma innej opcji tak sobie codziennie powtarzam i ty sobie też tak mów.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: