Reklama:

Wodoglowie (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-12-2009, 17:49:35

Mam pytanie czy kobieta z wodogłowiem wrodzonym(załozonym drenem)moze urodzic zdrowe dziecko?Jakie jest ryzyko urodzenia dziecka z uszkodzonym ukladem nerwowyn??
Początkujący
05-12-2009, 12:01:09

Gość 2009-12-04 18:49:35 Mam pytanie czy kobieta z wodogłowiem wrodzonym(załozonym drenem)moze urodzic zdrowe dziecko?Jakie jest ryzyko urodzenia dziecka z uszkodzonym ukladem nerwowyn??

cześć ja również mam wodogłowie wrodzone i założoną zastawkę Pudenza ale ja jestem chłopakiem za chwilę odpowiem ci na twoje pytanie ale najpierw chciałbym ci powiedzieć coś o o sobie ja od kwietnia 2009 czekam na wymianę zastawki ponieważ stary układ jest już niedrożny wiesz i też mnie każdy odsyła od Iwana do Pogana ale jedyna pani neurochirurg z poznania przepisała mi leki przeciw bólowe i w marcu 2010 mam tomografie głowy wiesz.

A wracając do twojego pytania to wodogłowie raczej nie jest chorobą genetyczną ani też wrodzoną i raczej twoje dziecko nie powinno się urodzić z wodogłowie na wszelki wypadek udaj się do Neurologa czy też twoja lekarza prowadzącego i zapytaj się czy ciąża miała by zły wpływ na urodzenie dziecka jeśli masz wodogłowie ale raczej nie będzie problemu.

Moja koleżanka ze szpitala na Krysiewicza ma zastawkę Pudenza ale już o drenie Komorowo-Otrzewnowym to znaczy dreny w brzuchu i były u mojego Chirurga dziecięcego który też był jej lekarzem prowadzącym i on powiedział że mogą czasami popękać dreny podczas cesarskiego cięcia.Monika udała się do Ginekologa i powiedziała mu o swoich obawach ale lekarz powiedział że można podwiązać jajniki ale chirurg dziecięcy musi wyrazić zgodę że ciąża może być zagrożeniem życia.Ale monika postawiła na swoim i postanowiła urodzić to dziecko i Doc.Wojciechowski asystował przy operacji gdy ona rodziła i dziecko urodziło się całe i zdrowe i cały personel medyczny został zaproszony na wesele do Moniki więc jak widzisz wszystko skończyło się superowo więc nie bój się ale wrazie czego zapytaj się lekarza prowadzącego ok.Pozdrawiam.
gość
15-10-2014, 19:47:48

Witam. Czy osoba z zastawka Pudenza o drenie komorowo-otrzewnowym moze latach samolotem? Moj chlopakowi mial wszczepiona zastawkzastawke zaraz po urodzeniu a pozniej kilkukrotnie wymieniana z powodu niedroznosci ale jak sad ze tez po prostu dlatego ze rosl i dren musial byc wymieniany nadluzszy. Gdy mial 10 lat po podrozy do Stanow i z powrotem bardzo zle sie czul, mial bardzo silny bol glowy i mdlosci. Te objawy pojawily sie jakies 2-3 tyg po powrocie do Polski jednak zarowno on jak i jego rodzice powiazali je wlasnie z podroza samolotem. Od tamtej pory nie lata. Czy ktos z Was ma doswiadczenie w tym zakresie? Bede wdzieczna za pomocne opinie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: