Reklama:

wodoglowie a latanie samolotem - przeciwwskazania? (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-10-2014, 12:39:05

Witam. Czy osoba z zastawka Pudenza o drenie komorowo-otrzewnowym moze latach samolotem? Moj chlopakowi mial wszczepiona zastawkzastawke zaraz po urodzeniu a pozniej kilkukrotnie wymieniana z powodu niedroznosci ale jak sad ze tez po prostu dlatego ze rosl i dren musial byc wymieniany nadluzszy. Gdy mial 10 lat po podrozy do Stanow i z powrotem bardzo zle sie czul, mial bardzo silny bol glowy i mdlosci. Te objawy pojawily sie jakies 2-3 tyg po powrocie do Polski jednak zarowno on jak i jego rodzice powiazali je wlasnie z podroza samolotem. Od tamtej pory nie lata. Czy ktos z Was ma doswiadczenie w tym zakresie? Bede wdzieczna za pomocne opinie.
gość
21-10-2014, 18:31:18

Podejrzewam, że masz rację tak samo ty jak i twój chłopak , mogło być to spowodowane ciśnieniem w górze ( znaczy podczas lotu).
gość
22-10-2014, 20:19:34

Ciekawy temat. Po jakich epizodach chorobowych należy czy musi się pozostać na lądzie?. Aż muszę spytać lekarza czy po zatorowości płucnej i następnie udarze niedokrwiennym mogę przemieszczać się samolotem?.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: