Reklama:

Witam:) (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-08-2012, 20:05:21

Czytam Was już od dłuższego czasu i uznałam że warto do Was dołączyć.Oczywiście z powodu kręgosłupa szyjnego i oczekiwaniem na operację(termin mam na 1 listopada).umieram ze strachu ,nic tak naprawdę nie wiem co będą mi tam robić i na obecną chwilę nie mam pojęcia czy się zdecyduję na operację.Mam nadzieję że jest tu ktoś kto borykał się z tym wszystkim,co ja teraz i podzieli się ze mną swoimi doświadczeniami i przeżyciami.Mój wynik MR to-znaczne zwężenie i tylna objęta osteofitami wypuklina krążka m-k C5/C6,przewężająca otwory m-k oraz powodująca zwężenie kanału kręgowego do 7 mm w wymiarze ap i następowy wyrażny ucisk worka oponowego i z modelowaniem rdzenia rdzenia kręgowego.Byłam u profesora neurologii w szczecinie-diagnoza operacja u dwóch profesorów neurochirurgów-operacja.Grozi mi ponoć przebicie rdzenia i niedowład kończyn.Wiem tylko tyle,ale co i jak mają mi robić tego mi nikt nie powiedział.na obecną chwile odbieram to jak wyrok śmierci.Pomóżcie
Forumowicz
23-09-2012, 14:27:05

piotr; u mnie szyja i 2 przepukliny c 5/6 i c6/7 zwezenie 10mm i 9mm,same przepukliny to wielkosc 4mm i 5mm.czekam z bolem szyi,barku prawego i czasowego dretwienia prawej reki.bylem u dibrego neurochirurga w szczecinie czekam na termin operacji pazdziernik-listopad.co po operacji bedzie niewiem.jak i co napisze na forum dot szyjnego kregosłupa piotr
Wtajemniczona
24-09-2012, 09:54:27

gość i piotr19
mamy swój temat a mianowicie :dyskopatia kręgoslupa szyjnego a operacja
tam wymieniamy się doświadczeniami w walce z dyskopatią, są wypowiedzi osób po operacji ,jak również tych przed, zapraszam do tego wątku ,a najłatwiej znaleźć go poprzez/ dyskopatia kręgosłupa/i tu odszukujesz temat dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja, wypowiedzi jest już ponad 1000 stron więc to bezcenna kopalni wiedzy na ten temat
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
24-09-2012, 10:03:05

dziekuje, jesli bol pozwala to staram sie czytac.problem dla mnie stanowi ból-dzis to od 3 rano do 11 po zastrzyku sie zmniejszyl dlatego odpowiadam raz jeszcze dziekuje piotr

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: