Reklama:

Witam:) (4)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-08-2012, 20:05:21

Czytam Was już od dłuższego czasu i uznałam że warto do Was dołączyć.Oczywiście z powodu kręgosłupa szyjnego i oczekiwaniem na operację(termin mam na 1 listopada).umieram ze strachu ,nic tak naprawdę nie wiem co będą mi tam robić i na obecną chwilę nie mam pojęcia czy się zdecyduję na operację.Mam nadzieję że jest tu ktoś kto borykał się z tym wszystkim,co ja teraz i podzieli się ze mną swoimi doświadczeniami i przeżyciami.Mój wynik MR to-znaczne zwężenie i tylna objęta osteofitami wypuklina krążka m-k C5/C6,przewężająca otwory m-k oraz powodująca zwężenie kanału kręgowego do 7 mm w wymiarze ap i następowy wyrażny ucisk worka oponowego i z modelowaniem rdzenia rdzenia kręgowego.Byłam u profesora neurologii w szczecinie-diagnoza operacja u dwóch profesorów neurochirurgów-operacja.Grozi mi ponoć przebicie rdzenia i niedowład kończyn.Wiem tylko tyle,ale co i jak mają mi robić tego mi nikt nie powiedział.na obecną chwile odbieram to jak wyrok śmierci.Pomóżcie
Forumowicz
23-09-2012, 14:27:05

piotr; u mnie szyja i 2 przepukliny c 5/6 i c6/7 zwezenie 10mm i 9mm,same przepukliny to wielkosc 4mm i 5mm.czekam z bolem szyi,barku prawego i czasowego dretwienia prawej reki.bylem u dibrego neurochirurga w szczecinie czekam na termin operacji pazdziernik-listopad.co po operacji bedzie niewiem.jak i co napisze na forum dot szyjnego kregosłupa piotr
Wtajemniczona
24-09-2012, 09:54:27

gość i piotr19
mamy swój temat a mianowicie :dyskopatia kręgoslupa szyjnego a operacja
tam wymieniamy się doświadczeniami w walce z dyskopatią, są wypowiedzi osób po operacji ,jak również tych przed, zapraszam do tego wątku ,a najłatwiej znaleźć go poprzez/ dyskopatia kręgosłupa/i tu odszukujesz temat dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja, wypowiedzi jest już ponad 1000 stron więc to bezcenna kopalni wiedzy na ten temat
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
24-09-2012, 10:03:05

dziekuje, jesli bol pozwala to staram sie czytac.problem dla mnie stanowi ból-dzis to od 3 rano do 11 po zastrzyku sie zmniejszyl dlatego odpowiadam raz jeszcze dziekuje piotr

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tabletki na uspokojenie a stan starszej osoby
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna złego stanu zdrowotnego babci. Babcia ma prawie 90 lat, jest sprawna na umyśle, kontaktowa i logicznie myśląca. Od 5 lat babcia przyjmowała lek Zomiren 0,25mg ze względu na lekkie stany stresowe. Od trzech tygodni lekarz rodzinny zmienił jej ten lek że względu na szybkie uzależnienie, przepisał w zamian Hydroxyzinum 25 mg (1-0-1) oraz Pramolan 50 mg (0-1-0). Już po paru dniach od ich zmiany babcia zaczęła mieć omamy. Słyszy dziwne dźwięki, twierdzi że to nie są szumy uszne bo jak zatka uszy to tego nie slyszy. Mówi że łóżko się jej trzęsie, jest lękliwa i boi się być sama. Trochę niepokoi mnie taka reakcja. Mogłabym przypuszczać że może są to już zmiany starcze ale dziwi mnie fakt zbieżności z zmiana leków. Czy jest możliwość że to skutek uboczny właśnie stosowanych leków ? Udać się do neurologa, psychiatry ? Jak jej pomóc? Dziękuję za poradę.
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
gość
nietypowy ból głowy - brak diagnozy
Cześć, piszę, bo od października 2024 mój mąż zmaga się z nietypowymi bólami głowy i jesteśmy już trochę bezradni. Może ktoś miał podobne doświadczenia i mógłby się podzielić? Objawy: ból głowy zawsze po prawej stronie, zmiennie: potylica lub skroń/nad uchem, kilka razy dziennie, także w nocy, niezależny od wysiłku czy pozycji, dodatkowo: senność, brak energii, drętwienie 4. i 5. palca obu rąk (głównie w nocy/nad ranem), częste drętwienie skóry między łopatkami. Badania dotychczas: TK/MR głowy i szyi, punkcja lędźwiowa, doppler, zatoki, dno oka – wszystko w normie, RTG szyi: dyskopatia C5–C7, EMG: wydłużona latencja fali F (sugeruje demielinizację korzeni), badania krwi: w normie, borelioza niejednoznaczna. Leczenie: bez efektu: pregabalina, amitryptylina, B12, Sirdalud, blokady nerwów, fizjoterapia, osteopatia, marihuana medyczna. czekamy na zabieg termolezji. Czy ktoś z Was miał podobne objawy? Albo możecie polecić specjalistę (neurologa/kliniki bólu) w Polsce lub w Niemczech, który faktycznie zajmuje się takimi przypadkami? Każda wskazówka będzie dla nas bardzo cenna 🙏
gość
Niepęknięte mnogie tętniaki (2)
Witajcie, chcę się podzielić swoją historią.Mam 41 lat. Przypadkiem w sierpniu dowiedziałam się że mam niepęknięte mnogie tętniaki (2) w podziale prawej tętnicy mózgu (8mm i 4mm) na przeciw siebie. Nie miałam żadnych objawów, prowadziłam bardzo aktywny tryb zycia( snowboard, rower, trekking, jazda motocyklem! Jestem mamą 2 nastolatków, aktyna zawodowo. Wszystko działo się bardzo szybko. 11.09 miałam operację, kraniotomia mini-pterionalna, tętniaki zaklipsowane. Operacja trwała 1h40 min, udała się bez komplikacji. Jestem wdzięczna lekarzowi i całemu personelowi neurochirurgii, wspaniali ludzie. Ja jestem już w domu i dochodzę do siebie. Pozdrawiam. Asia
Reklama: