właśnie dołączyłam do tego forum, gdyż nurtuje mnie sporo pytań co do postępowania po operacji . W skrócie 13 czerwca 2012 miałam operacje odcinka szyjnego a dokładnie discektomię C5-C6 oraz C6-C7 .usunięto mi krążki międzykręgowe i użyto implantów solis . Samopoczucie zaraz po operacji było naprawdę niezłe. Ale ciągle nie wiem co mi wolno czego nie. Nie wiem na ile mogę sobie i w jakim czasie pozwolić . Na wizycie miesiąc po operacji stwierdzono że implanty są na właściwym miejscu, lekarz jaki mnie przyjął wypisał skierowanie na zabiegi ale , niestety to nie był moj lekrz jaki mnie operował. Dziwne zasady panują w przychodni przyszpitalnej i nie ma możliwości zapisać się do tego kto operował. Udałam się wiec prywatnie do lekarza jaki robił operacje i jego decyzja co do rehabilitowania była zupełnie inna - zbyt wcześnie na tego typu postępowanie . Wiec teraz nie wiem po jakim okresie od operacji można rozpoczynać rehabilitowanie. czytam tu sporo o terapii manualnej - co to dokładnie jest. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam forumowiczów :)