Witam serdecznie
Od paru miesięcy zmagam się z problemami zdrowotnymi i chciałbym w końcu dowiedzieć się co mi dolega. Wszystko zaczęło się od zatkania nosa przy kichnięciu. Od razu poczułem ból po lewej stronie szyi, jakby coś pękło albo się naciągnęło. Ból trwał około 2-3 tygodnie, podczas których zaczelem mieć problemy z gardłem w postaci suchości w gardle i uczucia przeszkody. Do tego doszedł ból i sztywność karku, bóle promieniujące do ramion i łopatek oraz ból krtani. Starałem leczyć się na własną rękę i brałem różne tabletki na gardło oraz przeciwbóle, ibupromy itp. Gdy dalej nie przechodziło zgłosiłem się do laryngologa, który stwierdził przewlekły stan zapalny krtani. Dostałem kolejne leki, które nieco pomogły na gardło ale do objawów doszły kolejne, które wskazywały na refluks. Po kolejnej wizycie doszły więc kolejne leki, tym razem i na refluks i przeciwbólowe i na stan zapalny krtani. W międzyczasie dostałem skierowanie do neurologa (na którego czekałem ponad 3 miesiące) i do gastrologa (którego mam w październiku) W tym czasie skończyłem kurację przepisanymi lekami i na początku sierpnia byłem u neurologa, który zlecił rezonans magnetyczny odcinka szyjnego. Parę dni temu dostałem wynik rezonansu, z którego wynika, że zauważono niewielką dyskopatię odcinka C4-7 oraz nasiloną C6-7.
I tu moje pytanie do Was, czy te objawy które mam mogą mieć z tym związek? Czekam jeszcze na tego gastrologa i gastroskopię żeby zobaczyć co z tym refluksem. Mam 28 lat, nigdy wcześniej nie chorowałem a od paru miesięcy czuje się źle, cały czas w różnym nasileniu odczuwam bóle szyi, karku, przeszkodę w gardle, chrząkanie, bóle między łopatkami. Od wielu lat palę papierosy (wiem, staram się rzucić) i na myśl już przychodzi mi rak krtani czy gardła. Totalnie nie znam się na odczytach zdjęć więc może Wy powiedzie mi czy coś na nich widać czy nie. Widać na nich ciemne plamy (zaznaczone), i chciałbym zapytać Was czy to normalne, czy już szukam dziury w całym.
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź czy radę, bo już sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć.