Reklama:

Witam jestem nowa (5)

Forum: Padaczka

Początkująca
11-01-2013, 10:08:11

Witam
Dopiero dzisaiaj znalazłam tę strone.
Mam 32 lata. Od 11 lat jestem mężatka i mam 11-letnią córkę.
Po porodzie córki zaczęły się ze mną dziać dziwne rzeczy. Zaczęłam mieć chwilowe wyłaczenia a potem ataki.
Po wielu badaniach wykryto u mnie guza przysadki mózgowej. Byłam z nim nawet za granicą aby operować. Niestety jest w takim miejscu ,że nie ma takiej opcji.
zaczęłam brac leki,wiele i róznych. Ataki pojawiały się co 3-4 miesiące a wyłaczenie-utrata świadomości bardzo często.
Dopiero po dobraniu leków i dawek trochę się ich zmniejszyło.
jednak ok. 4 lata temu wszystko ponownie się zwiększyło. Na szczęścia znajoma poleciła mi super lekarza. Leki dobrał tak ,że wyłaczenia są rzadko a ataki co 1-1,5 roku.
Biorę te leki już 2 lata w tej samej dawce i niestety od paru dni wyłaczenia zwiekszyły się. W ciagu 3 tygodni miałam dwa ataki a wyłączeń ok. 14.
Dzisiaj jadę do lekarza,zobaczymy co dalej.
Początkujący
11-01-2013, 18:12:22

Witaj - my też tu nowi!
Zapraszamy Cię na nasz nowy blog, na którym będziemy dzielić się swoimi doświadczeniami w życiu z epilepsją,
...a także obrażać matki ludzi, którzy myślą o padaczce stereotypowo i szufladkują chorych! ;>
http://krucjataprzeciwko.blox.pl/
Jestem też ciekawy jak Twój mąż radzi sobie z Twoją chorobą - ja jestem z ukochaną dziewczyną, która cierpi z powodu choroby...
Pozdrawiamy!
MM
gość
11-01-2013, 18:34:38

Zdecydowanie wystapie przeciwko " obrazaniu czyichkolwiek matek" , u mnie masz prz....es .... e.
Posty piszesz za dlugie , nie jestes skromny , nie jestes pepkiem swiata , my chorujemy na epi , piszemy tutaj kilka lat/ miesiecy.
Chora na epi powinna pisac z nami , ja zapraszamy do wymiany zdan , chora na epilepsje wie jakie bierze leki , moze osobiscie podzielic sie z nami nie potrzebuje przedstawiciela.Wszystkie piszemy osobiscie , zaden maz nie pisze w naszym zastepstwie.
Początkujący
11-01-2013, 22:20:36

Witaj :)
To z obrażaniem matek, to tak z przymrużeniem oka ;) - nie bierz wszystkiego tak dosłownie :)
Poza tym, to nie wypisuj co "chora powinna", a czego nie bo wychodzisz na zarozumiałego bubka :)
Jak nie chcesz mieć z nami nic doczynienia, to przecież - nie musisz czytać naszych postów!
Straszysz nowych użytkowników, a byś się kulturalnie przywitał i podpisał zalogowanym nickiem skoro miesiące i lata tu piszesz... chyba, że nie masz odwagi...
W każdym razie nie pisz do nas :)
gość
12-01-2013, 06:30:02

Wydaje mi się,że nie ma sensu nikogo obrażać. Oni mają swoje zycie i my swoje.
Co do mojego męża. Na szczęścei moje ataki są rzadkie. Były nawet co rok. Częściej pojawiają się te chwilowe wyłaczenia. Wczoraj byłam u swojego lekarza i to potwierdził moje podejrzenia. nasiliło się to z powodu dwóch nieprzespanych nocy. Między dwiema nocami spałam w dzień 5 godzin. Byłam z mężem w trasie.
Cieszę się,że to dlatego. mam na dzieję,że wszystko powróci do tego jak było

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: