Reklama:

Wieloogniskowa neuropatia czuciowo-ruchowa (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-07-2006, 12:20:00

Choruje na polineuropatie czuciowo-ruchową , rozpoznana od niecalego roku. Biorę : Metypred 12 mg dziennie ( brałem wczesniej po 60 mg i zchodzilem po 4 mg w dól) , i azothopiryne po 100 mg dziennie, potas, prasol 20mg, wapno, maglek.Chciałbym dowiedzięc się na temat leczenia tej choroby, byc może ktoś choruje na podobną , czym sięten ktoś leczy ? i wszystkie sprawy z tym związane.Objawy choroby, jakie efekty leczenia itd. Ja mam problemy z chodzeniem, [powstawaniem z pozycji kucznej, drżenie rąk, zaniki mięśni , problemy z czynnościami manualnymi dłońmi ],pozdrawiam wszystkich.
gość
07-11-2009, 07:02:38

witam wszystkich .choruje na poli aksonalno-ruchowa
od22 lat.mam tez stopy konsko-szpotawe i musze przyznac ze jakiego lekarstwa nie ma na ta chorobe,ale
chodzenie przedluzaja mi operacje na stopy.ale z roku na rok jestem coraz slabszy.gdyby nie ogolna rehabilitacja i operacje na stopy to niewiem jak by teraz moje zycie wygladalo.wiec podziwiam wszystkich ktorzy choruja na ta chorobe i najwazniejsze jest to aby sie nie poddawac bo to jest najgorsze co moze byc.pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
gość
08-01-2010, 17:14:50

Od 19 lat choruje na neuropatie czuciowo-ruchową i wszystkim z podobnym problemem mówię stanowczo - WALCZYĆ ! nie łamać się tylko zacisnąć pięści i do roboty - ĆWICZYĆ !
Początkujący
24-03-2010, 15:09:32

Ja rowniez chrouje na neuropatie czuciowo ruchowa stóp,czyli dobrze rozumiem ze nie da sie tego wyleczyc ? :(
gość
02-10-2010, 18:05:35

Gość 2009-11-07 08:02:38gdyby nie ogolna rehabilitacja i operacje na stopy

Chciałabym się dowiedzieć jaką miałeś operacje na stopy?
Czy to było naciągnięcie ścięgien aby stopa tak nie opadała?
Chciałabym dowiedzieć się czegość więcej na ten temat bo mój syn akurat jest przed taką operacją.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: