Reklama:

wiadomosc (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
04-06-2009, 09:05:00

witam.mam brata u którego wykryto guz mózgu.dawno temu stwierdzono u niego epilepsję ale dopiero w zeszłym roku już w Anglii stwierdzono że epilepsję powoduje guz mózgu wielkości ucha znajdujący się nad lewym uchem.w najbliższym czasie brat przejdzie operację w klinice w Leeds w Anglii.czy ktoś może oświecić mnie jakich można się spodziewać powikłań w związku z tą operacją?czy jest szansa na powrót do zdrowia?czy epilepsja się cofnie?czego mamy się spodziewać po tej operacji?
gość
04-06-2009, 11:36:00

Miałem biopsje guza, guza mam nieoperacyjnego ponieważ jest bardzo blisko układu ruchu ale u brata tak nie ma z tego co piszesz, to zależy wszystko od tego w jakim miejscu guz jest dokładnie, które układy może operacja uszkodzic (bo zawsze takie ryzyko występuje), na pewno okropny ból głowy przez jakiś czas po za tym mogą byc powikłania związane właśnie z układami nerwowymi które są w tamtym miejscu ale to niekoniecznie, to już zależy od lekarzy. Jeżeli natomiast chodzi o epilepsje to napisze to co mi powiedział neurochirurg, nawet jeżeli operacja się uda i guz zostanie usunięty a przez niego jest powodowana epilepsja to może nie zniknąc ponieważ istnieje prawdopodobieństwo że blizna po operacji będzie akumulatorem ataków ale to się na szczęście rzadko zdarza. Ja byłbym dobrej myśli co do tej operacji
powodzenia i czekam na dalsze info jak już będzie po operacji
Juno

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: