Witam, mój syn ma torbiel przegrody przeźroczystej o wymiarze 2 cm. Lekarz podczas prywatnej wizyty napisał mi zaświadczenie, że nie ma przeciwskazań do uprawiania pływania. To było w miesiącu maju. Zapisałam dziecko do szkoły sportowej. Dziś wracam, bo miałam być u niego po skierowanie na rezonans magnetyczny i ręce mi opadły, gdyż wypisał mi zaświadczenie do lekarza spotrowego: Torbiel... przeciwskazane skoki do wody. Mówi że może z miejsca pływać. Prywatnie powiedział mi że nic sie z torbielą nie stanie gdyż musiałby mieć wypadek samochodowy i rozbić czaszkę, dopiero się rozleje. Teraz mi mówi, że podczas skoków może się przemieszczać. Nie wiem co mam dalej robić. Boję sie że dając te zaświadczenie, lekarz sportowy nie weźmie go do klasy sportowej. Zapomniałam dodać że dałam rok później syna do szkoły gdyż wszystkie czynności miał opóźnione. Pewnie przez torbiel.

Porażka a ja przepisałam też córkę do tej szkoły ze względu na niego, do tego prywatnie jak byłam pytałam się o to. Mam już kupione książki i nie wiem co dalej gdyż dziecko jest właśnie na obozie sportowym i jak się dowie będzie załamany.