Reklama:

uszkodzenie płatów czołowych (2)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
25-12-2009, 11:26:37

Na skutek braku snu po czterech dobach (odstawienie leku nasennego) cos mi się stało w mózg- cos się w nim przemieściło i pozostało jako blokada i nastąpiło zgaszenie psychiczne- brak uczuc emocji, taki stan świadomej psychicznej wegetacji.
Lekarze podejrzewają uszkodzenie płata czołowego.
czy ktoś miał podobne objawy jak i gdzie leczy sie te płaty czołowe może znacie dobrego lekarza. Mam 40 lat
gość
28-12-2009, 15:21:52

Najlepiej byłoby udać się do Lekarza Rodzinnego, który na podstawie dokładnie opisanych przez Panią dolegliwości oraz przeprowadzenia badania fizykalnego skieruje Panią do odpowiedniego specjalisty.

Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
gość
Porada
Witam. Czy mógłby by mi ktoś przetłumaczyć na ludzki język co to znaczy ? Opis Badania TK
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: