Witam.Mam 19 lat, . ok miesiąc temu pojawiło się u mnie opadanie stopy i brak władzy w palcach. po wizytach u trzech neurologów jednoznacznie stwierdzono u mnie uszkodzenie nerwu strzałkowego lewego,co potwierdziło badanie EMG.jak lekarz stwierdził przyczyną był ucisk i różnica temp( opalanie na plaży a później kąpiel)
obecnie jestem po 2 tyg rehabilitacji. widzę postępy. palce się unoszą.. teraz pracuję nad rozklejeniem ich i przywróceniu sił w stopie.
odwiedziłam lekarza w poradni rehbilitacyjnej(tego samego który mi mi zlecił rehab.) i mam odezwać się we wrześniu. Na moją prośbę o zlecenie rehabilitacji w postaci chociażby samych ćwiczeń( pewnie że mogę ćwiczyć w domu, ale nie o to chodzi. z każdym postępem dostawałam nowe ćwiczenia których przy wcześniejszym stanie nie dałoby rady wykonać. a dzięki wprowadzaniu nowszych, trudniejszych ten postęp jest możliwy)dostałam odpowiedz że NFZ może mi jedynie zrefundować 2 tyg rehabilitacji, które właśnie wykorzystałam. Stąd moje pytanie. czy jest jaka kolwiek możliwość zdobycia skierowania na rehabilitacje na koszt NFZ? czy koniecznie muszę czekać do września na kolejną wizytę i w październiku zacząć dopiero ponowną rehabiltację.? Ania.