Reklama:

USZKODZENIE NERWÓW KULSZOWEGO, STRZAŁKOWEGO PO ZASTRZYKU (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-10-2008, 10:52:00

Witam Serdecznie!!!
Mam na imię Marta, mam 31 lat i w dzieciństwie uszkodzono mi nerw kulszowy i strzałkowy prawej nogi po podaniu domięniowego zastrzyku- penicylina.
Od tego czasu czyli ponad 30 lat przechodze piekło, zanik mięsni, stopa końsko- szpotawa, zanik funkcji i napięcia mięsni stopy. Mnie akurat uszkodzenie nerwu poszło w stopę do kolana. Przeszłam ponad 26 operacji, bo stopa zawsze ucieka na bok, chodze na zwenętrznej części, kości wykrzywiają się w różne strony. Ból nieludzki. Najlepsze jest to, że pół życia spędziałam w szpitalach i tam poznałam wiele osób, które tak ja ja maja problemy po urazie nerwów w dzieciństwie po penicylinie. Mój mąż również przy okazji dziecięgo zapalenia oskrzeli, miał 2 latka - w spadku po zastrzyku w pupę z penicyliny otrzymał uszkodzenie nerwów, które spowodowało całkowity zanik mięśni oraz całkowity niedowład lewej kończyny.
Prosze o kontakt wszystkie osoby, które mają podobne przejścia. Ja spotkałam około 10 osób rocznik 1977, 1978, 1976 po urazach po inekcji penicyliną. Czekam na kontakt!!! Pozdrawiam Marta.
Mój nr gg4574189.
gość
10-12-2009, 01:38:05

Podłanczam się do wpisu Marty.
Także jestem po iniekcji domięśniowej ampicyliny,antybiotyku z grupy penicylin.

Mi podano ten zastrzyk gdy miałam pół roczku,zaskutkował uszkodzeniem nerwu kulszowego,strzałkowego również.Odbiło się to echem na całej nodze,wiele operacji,najpierw,żeby noge ratować,a później naprawiać powstałe szkody.Chce także nawiązać kontakt z osobami ktłre dotknął ten problem z uszkodzeniami nerwu po zastrzyku. Piszcie prosze na gg - 4710578

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Aga - 25 lat
gość
30-07-2011, 11:33:37

Witam! Ja również mam porażenie nerwu strzałkowego spowodowane najprawdopodobniej zastrzykiem. Może ktoś słyszał o zabiegu transpozycji ścięgna mięśnia piszczelowego tylnego do drugiej kości śródstopia?? Słyszałam, że operacje wykonują w Poznaniu.
gość
15-05-2012, 19:16:50

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-09-2020, 14:16:09

Witam. Jestem w podobnej sytuacji, z tym że od 2007 toku nie mam już podudzia, ponieważ konieczna była amputacja. Rocznik 1979. Przeszłam 18 operacji na nogę I w ciągu ostatnich 15 miesięcy 2 na kręgosłup. W jakim celu poruszasz problem? Pozdrawiam. Kontakt mailowy olinkap@wp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: