Reklama:

USG Przezciemiączkowe - proszę o interpretację wyników. (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
16-03-2010, 14:37:47

Mój syn urodzony w 36 tygodniu ciąży objęty kontrolą w poradni neonatologicznej według pani doktor rozwija się wzorcowo. Miał wykonywane USG przezciemiączkowe 3 razy.
Ostatnie wyniki troszkę mnie zaniepokoiły tj. w opisie jest napisane asymetria komór bocznych lewa 4mm prawa 6mm rogi czołowe zaokrąglone. W obrębie splotów naczyniowych widoczne torbiele podwyściółkowe o sr 2-3mm. Pozostały opis USG prawidłowy.

Co do poprzedniego badania zmieniło się o 1mm.
Dziecko tak jak napisałem rozwija się prawidłowo - główka prawidłowa, odruchy równiez.

proszę o interpretację czy ta asymetria i torbiele podwyściółkowe to coś groźnego.

Dziękuję z góry za pomoc
gość
18-07-2013, 08:16:11

tadeklobo 2010-03-16 15:37:47 Mój syn urodzony w 36 tygodniu ciąży objęty kontrolą w poradni neonatologicznej według pani doktor rozwija się wzorcowo. Miał wykonywane USG przezciemiączkowe 3 razy.
Ostatnie wyniki troszkę mnie zaniepokoiły tj. w opisie jest napisane asymetria komór bocznych lewa 4mm prawa 6mm rogi czołowe zaokrąglone. W obrębie splotów naczyniowych widoczne torbiele podwyściółkowe o sr 2-3mm. Pozostały opis USG prawidłowy.
Co do poprzedniego badania zmieniło się o 1mm.
Dziecko tak jak napisałem rozwija się prawidłowo - główka prawidłowa, odruchy równiez.
proszę o interpretację czy ta asymetria i torbiele podwyściółkowe to coś groźnego.
Dziękuję z góry za pomoc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: