Reklama:

Uraz głowy, wstrząsnienie mózgu, nudności, bóle (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-12-2006, 16:52:00

Witam

Miałem uraz głowy (9.12), spowodowany wypadkiem na rowerze, uderzyłem się w głowę. Po tym do dnia dzisiejszego (5 dzień po) mam mdłości i lekkie bóle głowy oraz momentami zawroty głowy i takie jakby zawirowania. Byłem u lekarza, zrobiłem RTG czaszki, niby wszystko z czaszką jest ok. Chciałbym się dowiedzieć jak długo mogę występować mdłości i bóle głowy po takim urazie?

Pozdrawiam
gość
15-03-2008, 02:55:00

Hej.Nie ma określonej liczby dni jak długo mdłości będą występować.Prawdopodobnie doszło do wstrząśnienia mózgu.W tym czasie powinieneś leżeć przynajmniej przez 3 dni.Jeśli poczujesz się gorzej ktoś z rodziny zauważy że np:że jest utrudniony z Tobą kontakt niezwłoczna jest wizyta w szpitalu.Mogą wystąpić wymioty ,bóle głowy.To wszystko to standardowe objawy Wstrząśnienia mózgu natomiast jeśli czujesz że twój stan się pogarsza udaj się do lekarza. Dobrze jeśli w tym czasie będziesz pod opieką osoby dorosłej.Pozdrawiam

P.S-wiem co mówię sama przeżywałam To niedawno..
gość
15-03-2008, 02:56:00

Hej.Nie ma określonej liczby dni jak długo mdłości będą występować.Prawdopodobnie doszło do wstrząśnienia mózgu.W tym czasie powinieneś leżeć przynajmniej przez 3 dni.Jeśli poczujesz się gorzej ktoś z rodziny zauważy że np:że jest utrudniony z Tobą kontakt niezwłoczna jest wizyta w szpitalu.Mogą wystąpić wymioty ,bóle głowy.To wszystko to standardowe objawy Wstrząśnienia mózgu natomiast jeśli czujesz że twój stan się pogarsza udaj się do lekarza. Dobrze jeśli w tym czasie będziesz pod opieką osoby dorosłej.Pozdrawiam

P.S-wiem co mówię sama przeżywałam To niedawno..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: