Reklama:

uraz głowy- upadek ze schodów (10)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-05-2008, 12:21:00

Witam!
7 dni temu uderzyłem się głową o stopień schodów. Bezpośrednio po upadku nie utraciłem świadomości, ból był do zniesienia. Kolejnego dnia obudziłem się z bólem głowy w miejscu uderzenia(powyżej lewego ucha). Zauważyłem pogorszenie koncentracji, brak siły, brak łaknienia. Po 4 dniach udałem się do neurologa, lecz ten bo wstapnych badaniach nie zlecił dodatkowych. Minęło już 7 dni od upadku, a ja nadal czuje sie inaczej. Odczuwam coś w stylu napierania od strony czaszki na moje czoło. Nadal nie mam ochoty jeść. Kilkakrotnie czułem jak mięśnie uda dzwinie sie zachowują. Czuję się trochę otępiony. Czy ktoś miał podobne objawy? Czy przejdą
z czasem?
gość
08-02-2009, 21:19:00

Witam ja milem podobna sytuacje i mnie glowa miesiac boli niewiem czy isc do lekarza czy poprostu to taka zmiana pogody.....masz jakies objawy??
gość
09-02-2009, 08:17:00

to może być uraz mózgu, mógł powstać krawiak, który powoduje obrzęk mózgu i/lub zwiększone ciśnienie wewnątrzczaszkowe - to nastomiast może doprowadzić nawet do śmierci - nie czekajcie tylko idźcie i zróbcie sobie tomografię i/lub rezonas głowy.
Jeśli nic nie wyjdzie to przynajmniej będziecie mieli czyste sumienie a jak coś wyjdzie to podejmiecie odpoweidnie leczenie
gość
25-02-2009, 17:00:00

i jak tam twoj bol glowy i jak wyszly badania ???
gość
25-02-2009, 18:39:00

25-02-2009 o 18:00, gość :
i jak tam twoj bol glowy i jak wyszly badania ???

Witajcie. Mój mąż jest po zespole padaczkowym, który przeszedł w 2006 roku. Ta choroba sieje coraz większe spustoszenie w jego mózgu, a ludzie zamiast mu pomóc to wyśmiewają się z jego ułomności.
gość
10-04-2009, 18:25:00

Wspolczuje wszystkim chorym osobom. A Zdrowych przestrzegam zeby o zdrowie dbali bo bardzo latwo je stracic.
gość
10-04-2009, 18:28:00

Moja mamaspadla z dachu poltora roku temu. Bardzo cierpiala z bolu, ale leki jej pomogly. Teraz ma nawrot znowu , bola ja zeby i nic nie moze jesc. Dentysci robili badania, przeswitlenia i nic nie moga znalesc. Czy ktos wie jak mozna jej pomoc?Dziekuje
gość
25-09-2010, 16:59:40

Mam bardzo ważne pytanie i czekam na konkretną odpowiedz. ostatnio uderzyłem się pod wpływem alkoholu o dzrewo . straciłem przytomność i miałem drgawki . potem było ok . ale teraz boli mnie głowa . gdy dotykam . czy mogło mi się cos stać? nie chcę iść do lekarza . ;(
gość
09-10-2010, 09:21:49

Głowa to głowa, każdy powinien sprawdzic co jest grane. Ja 3 tygodnie temu posliznelam sie i upadalm na glowe, nic mi nie bylo ale teraz po 2tygodniach boli mnie glowa w jednym miejscu, tak jak mialo to miejsce 7 lat temu- mialam krwiaka pod czaszka i musialam byc operowana. Nie sluchajcie sie nikogo, nawet lekarzy, oni bagatelizuja problem bo tomografaia czaszki jest jest droga i nie wiem moze nie moga kierowac wszystkich, mi np. mowili ze przesadzam i udaje, ze to zwykle bol glowy po uderzeniu, az w koncu w osttaniej chwili mnie zoperowali bo moja mama naciskala na tomografie i wyszlo ze mam krwiaka (przeswietlenie nic nie wykazalo). Takze wszystcy idziemyu do lekarza, ja rowzniez sie wybieram. Pozdrawiam.
gość
11-07-2011, 17:36:05

witam ost,moj tata upadl na glowe i okazalo sie ze ma krwiaka podczaszka,ma bezwlad prawej strony,i bredzi glupoty,operacje nie robia bo mysla ze sam sie rozplynie(zniknie),na ile jest to wyleczalne i czy to wszystko przejdzie i wroci do normalnego stanu,prosze o odp,bardzo sie denerwoje,jesli moge to prosze na maila,,,barman9090@o2.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: