Reklama:

uraz czaszkowomózgowy uraz aksonalny (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
20-04-2024, 21:52:01

Witam mam pytanie moze ktoś podpowie córka 3 lata temu miala wypadek komunikacyjny doznala urazu aksonalnego .Po miesiącu wybudzona farmakologicznie ale bez kontaktu po 5 miesiącach nastąpił przełom odzyskala świadomość i wszystko ruszyło odrazu w tym czasie wystapiła równiez spastyka i duża sztywność ciała .Niestety po 9 miesiacach dostała covid i wszystko sie zmieniło na gorsze ,jej lewa strona która była dobra przestała prawidłowo funkcjonować jakby niezborność ruchowa ataksja lekarze a było ich ponad 20stu nie umieją zdiagnozować lekarstwa nietrafione,musze napomknąć że cała farmakologia działa na nią sennie.Obecny stan sie pogarsza brak siły mowi że czuje sie jak pijana problemy z przełykaniem płynów i by caly czas spała nie przyjmuje żadnej farmakologi.Rehabilitacja non stop ale z przerwami 2 tygodnie dom 2 tygodnie turnus.Córka świadoma logiczna nieraz mowi że czuje sie jak dziecko, brak pamieci .Może ktoś podpowie jakie zrobić badania bo jej stan sie pogarsza.
gość
16-11-2024, 22:11:03

Witam, nie umiem odpowiedziec na Pani pytanie ale być może to Pani będzie mogła pomóc mi. Jestem na początku tej drogi, mój mąż również doznał urazu aksonalnego, złamania czaszki i wielu innych obrażeń , obecnie leży w śpiączce farmakologicznej, być może w przyszłym tygodniu zapadnie decyzja o wybudzaniu. Nigdzie nie mogę znaleźć kogoś kto miał do czynienia z takim urazem, wiem że każdy przypadek jest inny ale szukam jakiejś nadziei. Jeśli zechcialaby Pani opowiedzieć mi waszą historię to proszę do mnie napisać, mój email agulina00@wp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: