Reklama:

udar - pogorszenie stanu 10 doba - jakie szanse? (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-12-2011, 17:36:20

Witam,
moja chrzestna miała 21.12 udar mózgu, niestety nie wiem jakiego rodzaju. Jej stan był poważny, ale z czasem się polepszał, została nawet przeniesiona na zwykłą dwuosobową salę. Niestety dzisiaj mija 10 doba i jej stan uległ pogorszeniu, wróciła na oiom, a lekarze określają jej stan jako bardzo ciężki. Podobno występuje krwawienie do mózgu. Zaznaczę, że chrzestna jest młoda - 36 lat. Czy jest jeszcze szansa na poprawienie stanu zdrowia, czy trzeba czekać już tylko na najgorsze?
Proszę o szybką odpowiedź.
zmartwiona
Forumowiczka
30-12-2011, 20:25:10

zmartwiona, zawsze jest szansa na wyzdrowienie mimo ostrzeżeń lekarzy ,że nie ma szans, Chrzestna jest młoda,ma silny organizm, trzeba tylko wierzyć i otaczać ją miłością a w miarę poprawy pomagać jej .Ale to dopiero jak jej stan się ustabilizuje. A odnośnie mózgu to nawet lekarze nie do końca wiedzą jak reaguje na uszkodzenia i każdy przypadek jest inny, należy wierzyć i być dobrej myslii. Powodzenia i głowa do góry.
gość
03-01-2012, 08:39:26

Właśnie się dowiedziałam, że rozwarstwienie tętnicze się zatrzymało. Stanowi to chyba częściową poprawę. Operacja jak na razie nie będzie konieczna. Jednak nadal pozostaje na intensywnej terapii.
Zastanawiam się czy istotne zagrożenie jeszcze istnieje czy teraz może być już tylko lepiej?
zmartwiona
Forumowiczka
03-01-2012, 17:09:54

zmartwiona , zagrożenie zawsze istniej ,nawet u zdrowych ludzi ,ale widzę ,że już jest poprawa bo powstrzymane rozwarstwienie ,czyli trzeba wierzyć ,że będzie lepiej, a na intensywnej terapi jest dlatego ,że będzie pod lepszą kontrolą wszystkich funkcji zyciowych ,czyli to też jest plus. Wiara,wiara i jeszcze raz wiara czyni cuda ,oczywiście leki też. Będzie dobrze,bo musi, ma młody organizm i na pewno przezwycięży chorobę. pozdrawiam
Początkująca
03-01-2012, 18:45:09

zmartwiona, mój tata miał rozwarstwienie aorty. Zagrożenie niestety istnieje i może zdarzyć się wszystko. Ale nam lekarze powtarzali żebyśmy nie tracili nadziei! Żebyśmy mówili do taty! Nam udało się przetrwać zagrożenie życia więc i Wy nie traćcie nadziei!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: