Reklama:

Udar niedokrwienny (6)

Forum: Udary i tętniaki

Początkujący
02-09-2014, 20:44:12

Witam, mój tata 74 lata miał 30.08.2014 roku udar niedokrwienny - lewostronny. Pomoc przyszła szybko w ciągu do 3 godzin zastosowano trąbolizę jednak bez rezultatu. Tata ma niewładną lewą rękę i nogę ale ma w nich czucie dotyk itp. Zauważylem, że jak łaskoczę go w nogę to stopa reaguje tak samo ręka podczas masażu(nie za każdym razem) kiedy boli tak jak by tata chciał ja zabrać ale dzieje się to nieświadomie (ruch) bo mówi, że czuje ból. Ma częściowo niewyraźną mowę ale jest moim zdaniem dobrze. jeszcze jedno strasznie jest śpiący. Czy wróci do sprawności i ile może to zająć, czy fakt tych ruchów i odczuwania dotyku jest pozytywny i rokujący szybszy powrót do zdrowia? Proszę o odpowiedź.
gość
02-09-2014, 21:51:11

Skąd wiadomo o nieskuteczności leczenie trombolitycznego?
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
Początkujący
03-09-2014, 05:41:05

Tak stwierdził lekarz. Oświadczył, że po zastosowaniu tego leczenie natychmiast powinna poprawić się siła mięśniowa itp.
gość
03-09-2014, 08:48:24

hundaihundai 2014-09-02 22:44:12
Czy wróci do sprawności i ile może to zająć, czy fakt tych ruchów i odczuwania dotyku jest pozytywny i rokujący szybszy powrót do zdrowia? Proszę o odpowiedź.
Dziękuje za odpowiedź. A w przypadku Twojego taty?. Na pewno potrzebuje Twojej /Waszej/ bliskości. A że zachował świadomość, przy współpracy z rehabilitantami i neurologopedami, jest duża szansa na poprawę zdrowia.
Pozdrawiam.Życzę siły i cierpliwości.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
03-09-2014, 18:15:54

Mam nadzieję bo tata ma silną wolę do pracy.
gość
01-10-2014, 00:05:29

mam40 lat przeżyłam terz taki udar i najważniejsza jest silna wola i chęć do powrotu do tego co było niekiedy rehabilitacja boli ale może tak trzeba ja po 3 latach chodzę sama nie potykam się pomagam sobie lewą ręką jeszcze nie do końca wróciła mi siła i sprawność ale ciągle nad tym pracuje i daję nadzieję tym co dopiero co ich to spotkało ja walczyłam na początku jeszcze z sepsą i nadciśnieniem ale można to
pokonać

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: