Reklama:

udar niedokrwienny (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-01-2012, 22:20:28

Moja mama miał 3 dni temu wylew,przewróciła sie na ulicy i zabrała ja karetka,pierwszy dzień w szpitalu,nawet kontaktowała,ale nie moze mówić,i ma niedowład prawej strony(ma 73 lata)drugi dzień bardzo było zle ,nie za bardzo reagowała,dostał leki na uspokojenie,i wiekszośc spała,dzis 3 dzień podobno rano wstała i wyszła na korytarz w szpitalu mnie tam nie było,pielegniarka to powiedziała,potem była nawet w dorym hunorze usmiechała sie,starała sie cos mówić ale niestety to były tylko z trudem wydawane dzwieki,nic nie chce jesc,jutro maja zacząc ja rehabilitowac,ma przyjsc logopeda,martwie czy wyjdzie z tego,czy bedzie w peni sprawna,czy bedzie mówić?
Forumowiczka
09-01-2012, 21:06:45

Gość 2012-01-08 23:20:28 Moja mama miał 3 dni temu wylew,przewróciła sie na ulicy i zabrała ja karetka,pierwszy dzień w szpitalu,nawet kontaktowała,ale nie moze mówić,i ma niedowład prawej strony(ma 73 lata)drugi dzień bardzo było zle ,nie za bardzo reagowała,dostał leki na uspokojenie,i wiekszośc spała,dzis 3 dzień podobno rano wstała i wyszła na korytarz w szpitalu mnie tam nie było,pielegniarka to powiedziała,potem była nawet w dorym hunorze usmiechała sie,starała sie cos mówić ale niestety to były tylko z trudem wydawane dzwieki,nic nie chce jesc,jutro maja zacząc ja rehabilitowac,ma przyjsc logopeda,martwie czy wyjdzie z tego,czy bedzie w peni sprawna,czy bedzie mówić?
Witam ! Udar niedokrwienny czy wylew ? Niestety w pełni sprawna już nigdy nie będzie ,ale jeżeli będzie intensywnie rehabilitowana ,otoczona miłością i wiarą w wyzdrowienie to napewno jej stan zdrowia się poprawi Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość gdyż mózg aby się zregenerował musi mieć czas i spokój. Należy dużo do mamy mówić pozytywnych nowinek i wspominać chwile dobre z przeszłości. Apetyt jej wróci ,pewnie dostaje kroplówkę ,która powoduje brak apetytu. Z mową to róznie , każdy przypadek jest inny . A niestety przy paraliżu prawej strony zaatakowana jest mowa, emocje ,rozumienie . Mam nadzieję ,że mama małymi kroczkami wróci do zdrowia ,trzeba ją motywować np. mówić ,że jest potrzebna ,kochana itp. Odsyłąm do wątku udar mózgu ,spiączka są tam rady forumowiczów ,którzy opiekują się chorymi ze schorzeniami mózgu , bardzo wartościowe bo z życia wzięte. Wypowiadam się na ten temat ,gdyż mój mąż jest już 2,5 roku po udarze i paraliżu prawej strony. Pozdrawiam , życze cierpliwości i wytrwałości.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: