Reklama:

udar niedokrwienny,a luteina...?!!! (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-07-2006, 13:46:00

Mam 27 lat. 3 lata temu w lipcu trafiłam do szpitala, gdzie po badaniu okazało się że doznałam udaru niedokrwiennego mózgu. Lekarze nie stwierdzili co mogło być jego przyczyną, jednocześnie kazali odstawić tabletki antykoncepcyjne. W grudniu 2005r. zaszłam w ciążę, jednak już w 7 tc poroniłam. Obecnie jestem w 6 tc i lekarz przepisał mi Luteinę50, jednak po przeczytaniu zastrzeżeń mam wątpliwości czy nie zaszkodzi ona mojemu zdrowiu. (po konsultacji, lekarz prowadzący odradził mi przyjmowanie jakichkolwiek tabletek hormonalnych, ja jednak boję że i ta ciąża bez leków może być zagrożona). Proszę o fachową poradę.
gość
28-08-2006, 21:41:00

ja też jestem po udarze i nie moge hormonów.607 630 701
Początkujący
03-09-2006, 10:09:00

proponuję badanie w kierunku wady serca PFO przetrwały otwór owalny.
gość
19-09-2006, 20:28:00

sprawdzić trzeba czy nie masz zespołu antyfosfolipidowego , zwłaszcza że miałaś już poronienie, przebadać serce dokładnie mam tu na myśli przezprzełykowe ECHO serca- to bardzo ważne i dokładne badanie Też jestem po udarze niedokrwiennym mam niewielki niedowład polowiczy lewostronny. Przechodziłam przez wszystkie badania w celu wykrycia przyczyny jednak nic nie dało się ustalić skąd to sieje do mózgu. Pozdrawiam GG1001015

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: