Reklama:

udar mózgu (4)

Forum: Udary i tętniaki

gość
15-08-2014, 18:48:01

mój dziadek ma 81 lat, nagle upadł we wtorek i okazało się, że to udar, pogotowie przyjechało szybko (30mn.) teraz jest na oddziale neurologicznym, ale podobno jest z nim ciężko, choć pomoc była szybko udzielona, mózg, jak mówią lekarze, jest w dużej mierze uszkodzony- najważniejsza jest 5 i 6 doba- to jutro i pojutrze; dziadek porusza tylko lewą stroną, prawa ręka nie reaguje, ale prawa noga ma jakieś czucie, ciągle śpi, chwilowo otwiera oczy, nie mówi- w rodzinie czekają na najgorsze, ja wierzę, że z tego wyjdzie. Mieliście podobne przypadki? w razie potrzeby udzielę informacji
gość
16-08-2014, 18:21:04

Czyli udar lewostronny. O ile będzie wyprowadzony farmakologicznie to szansa jest zawsze ale bardzo dużo zależy od tego czy chory będzie chciał walczyć. A to zależy również od postawy rodziny. A musicie wiedzieć że nadszedł dla Was trudny czas. W postach na forum znajdziecie dużo informacji i pomocy od ludzi, którzy to już przeżyli albo przeżywają. Życzę wytrwałości i wyrozumiałości dla dziadka. A dziadkowi powrotu do zdrowia.
Pozdrawiam.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
16-08-2014, 21:58:59

wiem, że potrzeba czasu żeby następowały pozytywne zmiany, na razie dziadek się nie poddaje
gość
17-08-2014, 16:28:36

No to już wygrał połowę walki. Została druga runda, ta łatwiejsza. Brawo.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: