Witam. Szanse na co ?? Bo ja po takim udarze i kranotomii, uszkodzeniu ,mózgu i wyglobieniu pnia mózgu rok temu ,chwili obecnej normalnie samodzielnie funkcjonuję ,jestem w pełni samodzielny a rok temu nikt nie dawał mi jakichkolwiek szansy na życie.... Pozdrawiam wszystkich serdecznie...Jacek.
Ja zyje 17 lat po udarze krwotocznym( (wylewie do pnia mozgu).Mam m.in sinie drzaca lewa reke i klopoty ze wzrokeim, a kilka ostatnich miesiecy jscze bardzo pogorszylo mi sie lewe oko.Ponadto mam cylkicznie nawracajaca depresje organiczna. Moje zycie 17 lat temu, uratowala zastawka mozgowa, ktora zainstalowano w dziecinstwie z powodu wodoglowia.Okazuje sie, ze mam wrodzonego naczyniaka, ktory juz w dziecintwie "bruzdzil"
Mój tata jest 2 lata po udarze, regularne wizyty u neurologa to dla nas norma. Rehabilitacja bardzo pomaga, ale tata ciągle przyjmuje leki, które dobrała mu dr Deniszewska-Urbanowska w Babka Medica.
Proszę o pomoc w wyjaśnieniu czy podanie morfiny w momencie pierwszej pomocy (przyjazd karetki) i braku stwierdzenia jednoznacznie udaru niedokrwiennego mózgu przez zespół medyczny ma wpływ na zapadnięcie w śpiączkę pacjenta? I jaki jest czas utrzymywania się morfiny we krwi pacjenta. 10