Reklama:

Udar i gadanie głupot przez chorego (4)

Forum: Udary i tętniaki

gość
27-05-2016, 19:39:01

Moja mama (59 l.) rok temu przeszła udar móżdżku. Oprócz zawrotów głowy oraz okresowej utraty słuchu żyje normalnie. W październiku miała robiony rezonans, który wykazał oprócz udaru móżdżku podejrzenie tętniaka tętnicy łączącej przedniej wielkości ok 5 mm. Wykonano badanie angio TK tętnic mózgowych, które nie wykazało patologii w obszarze naczyń śródmózgowych - chech poszerzenia, tętniaków
Teraz mama z dnia na dzień zaczęła gadać głupoty, zmyślać jakieś historie, opowiadać rzeczy, które faktycznie miały miejsce, ale nie w takiej wersji jaką przedstawia mama. Z czego może to wynikać? Może to jednak ten tętniak? Czy te zmiany można jakąś minimalnie cofnąć, aby moja mama funkcjonowała jak do tej pory? Bardzo się o nią martwię. Wizytę u neurologa mamy dopiero za tydzień.
gość
10-06-2018, 06:04:02

Moja mama też gada głupoty i nie wiem co mam robić żeby nie gadała głupot
gość
22-07-2018, 16:39:44

Treść zablokowana przez moderatora

gość
30-11-2018, 18:08:48

Niestety ale to jest normalne :( Coś musi mieć uszkodzone. U mnie babcia tego nie miała, ale miał dziadek mojego męża. Zmarł.... babcia z kolei świetnie się ma, po udarze była w szpitalu. Potem miała rehabilitację w osrodku rehaexpert. Tutaj ją tak wyciągnęli lepiej. Po 1,5 miesiąca od udaru zaczęła robić przysiady więc super ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: