Reklama:

Uczucie ucisku w skroniach, mrowienie prawej części twarzy, piszczenie w uszach, niepokój, uczucie mdlenia, (9)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
06-06-2011, 09:26:45

Witam. Od około 1,5 miesiąca mam problem ze zdiagnozowaniem co mi dolega. około 1,5 miesiąca temu w ciągu dnia zaczęła nagle mocno mrowić mi prawa część twarzy i głowy. Dodatkowo towarzyszyły temu uczucie osłabienia i "miękkich nóg". Stan taki trwał około 2-3h. Po tym czasie objawy ustapiły. Niestety po dwóch , trzech dniach objawy znów się pokazały - na szczęście już nie tak silne jak parę dni wstecz. Po tygodniu poszedłem na wizytę konfrolną do neurologa który zbadał mnie "młoteczkiem" i metodą " oczy zamknięte palce do nosa " i powiedział że nie widzi żadnych niepokojących objawów , ale zlecił rezonans. Niestety na to badanie nie mogłem się udać ponieważ wypadła mi inna ważna rzecz. Udałem się również do innego neurologa który stwierdził że mam problem z odcinkiem szyjnym kręgosłupa i zlecił mi masaże oraz fizykotreapie. Po 3 zabiegach moje samopoczucie się pogorszyło. Zacząłem czuć ucisk w glowie w okolicach skroni oraz częste uczucie zawrotów głowy + uczucie, że zaraz mogę zemdleć. Oczywiście do takiej sytuacji nie doszło. Pojawiło się również piszczenie w uszach. Byłem również u kardiologa który zrobił mi echo serca i tętnic szyjnych i powiedział, że na pierwszy rzut oka ze strony kardio nic nie widać. Sytuacja taka trwa już od około 1,5 miesiąca i dzień w dzień się powtarza. Nie miewam bóli głowy. To wszystko raczej obraca się w temacie uczucia niepokoju, drętwienia prawej cześci twarzy, pisku w uszach i tego uczucia kręcenia się w głowie. Jeśli ktoś miał podobne objawy albo wie na co to może wskazywać to proszę o poradę.

PS: czekam cały czas na termin rezonansu.
Początkujący
06-06-2011, 09:29:40

Jeszcze dodam tylko że cisnienie mam raczej w normie w granicach 130/70 puls ok. 70
Początkujący
06-03-2012, 14:26:24

Witam,
Mój przypadek jest właściwie identyczny jak ten opisany w tym wątku.
Mam pytanie czy udało się ustalić przyczynę dolegliwości? U mnie po całej serii badań nie można postawić diagnozy, a stan się nie zmienia.
Pzdr
Początkująca
08-03-2012, 11:38:04

Ja takie objawy mam od 2,5 lat.Zawroty głowy zaczęły się nagle.Pojawiły się rano i tak trwa do dzisiaj.Miałam badany błędnik,potencjały wzrokowe, badania nie wykazały żadnych anomalii.Wykonany miałam również rezonans głowy,który również niczego nie wykazał,przepływy w tętnicach szyjnych też dobre.Niby wszystko w porządku a objawy nie ustępują.
Początkująca
08-03-2012, 11:43:16

Dodam,że ciśnienie krwi też mam dobre,echo serca nie wykazało żadnej jego choroby.Zoperowano mi kręgosłup szyjny bo miałam duże zmiany i neurochirurg powiedział,że może to powodować zawroty głowy.Po operacji zawroty nie tylko,że nie ustąpiły,ale się nasiliły.Ręce mi opadają bo już nie wiem gdzie mam szukać pomocy.
Początkująca
14-03-2012, 20:27:45

Szukaj innego neurologa,każdy lekarz powie Ci co innego,wiem bo odwiedziłam ich sporo zanim poznałam prawidłową diagnozę u siebie.
Początkująca
07-05-2012, 10:42:05

Byłam,zmienił mi leki i nic to nie dało.Nadmieniam,że rezonans głowy też miałam robiony i wszystko jest w porządku.Miałam również badany płyn mózgowo-rdzeniowy i też nic nie znaleziono.Operacja zamiast pomóc pogorszyła stan.Jutro idę na rezonans kręgosłupa szyjnego,bo być może coś jest nie tak z implantem.
gość
25-04-2017, 12:55:49

jato54 2012-03-08 12:38:04
Ja takie objawy mam od 2,5 lat.Zawroty głowy zaczęły się nagle.Pojawiły się rano i tak trwa do dzisiaj.Miałam badany błędnik,potencjały wzrokowe, badania nie wykazały żadnych anomalii.Wykonany miałam również rezonans głowy,który również niczego nie wykazał,przepływy w tętnicach szyjnych też dobre.Niby wszystko w porządku a objawy nie ustępują.
jato54, witaj!
Błagam o pomoc - mam te same objawy. Co się okazało w Pana?Pani przypadku?
gość
03-08-2018, 19:16:15

Macie nerwice

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
Stwierdzenie padaczki
Dzień dobry, otrzymałem wyniki eeg które powtarzałem trzy razy w przeciągu pół roku. Bardzo bym prosił o pomoc w rozczytaniu opisu. Oto opis ostatniego badania.
gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
Czy to już tętniak ?
Dzień dobry ! Otrzymałem opis badania RM w którym jest napisane W opcji angioMR widoczne drobne tętniakowe uwypuklenie ściany tylnej odcinka M1 tętnicy środkowej mózgu prawej śr.ok.1mm Czy to jest już tętniak ?
Reklama: