Reklama:

uczucie trzasku w głowie- pomocy (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-03-2014, 23:25:13

w styczniu, miałem uczucie trzasku w głowie- jakbym nabrał za dużo powietrza i coś pękło.
skutek:
- momentalnie zrobiło mi się słabo,
- duże problemy z produkcja/przełykiem śliny
- ogromny ból głowy
- szum uszny
- chodziłem jak porażony...
przez 2-3 tygodnie poprzedzające wydarzenie,uczucie choroby lokomocyjnej - pieczenie w lewym udzie, szybrze bicie serca, ból głowy wszystko jadać komunikacja miejska.
3 tyg później pobyt w szpitalu-by wykluczyć krwawienie podpajęczynówkowe,
jestem osoba młodą.
badania typowo odruchowe w porządku.
laryngolog tez dobrze.
badania: nakłucie lędźwiowe, szybkie ct głowy, angiografia wszystko w porządku.
opinia lek.- może migrena.
obecnie bywają:
- skurcze mięśni/porażenia?- raz obudził mnie ból nogi z gula wielkości mandarynki musiałem ręka uderzać w nogę by minęło bo myślałem ze rozwali mi mięsień...
- suche gardło, problemy z produkcja śliny/przełykaniem
- poszerzone źrenice
- szumy uszne przed snem
- uczucie tiku lewego ucha
- bóle głowy
- swędzenie głowy
- uczucie światłowstrętu.
nie wiem już co robić, jakie badania, co mi może być? proszę o pomoc, może ktoś ma jakiś pomysł.
gość
19-03-2014, 18:00:35

Jakieś te obiawy dziwne nie pasują do niczego konkretnego wydaje mi się że to problemy z głową np nerwica warto do psychiatry
gość
26-04-2014, 11:53:00

Bardzo trudne objawy do wyleczenia metodami konwencjonalnymi jak widać, tak często bywa niestety Myślę że musisz szukać pomocy gdzie indziej Ja też jestem osobą młodą i miałam ogromne problemy zdrowotne , które okazały się na tyle poważne,że medycyna tradycyjna rozłożyła ręce i skazała mnie na powolną śmierć . Wtedy nie przyszło mi nawet do głowy poddać się i umrzeć a wręcz przeciwnie zaczęłam szukać nowych dróg do odzyskania zdrowia - i znalazłam Poradzono mi udać się do energoterapeuty , znalazłam dwóch w mojej okolicy ( Trójmiasto) i rozpoczęłam terapię , trwała 3 lata , dwa razy w miesiącu pobierałam energię najpierw od jednego a potem już tylko od drugiego i tak to robię do dziś , raz w miesiącu. Pomimo że już jestem w pełni zdrowa i mój energoterapeuta zapewnia mnie że nie muszę do niego przychodzić przez najbliższe 20 lat ,to jednak wolę dmuchać na zimne . Pamietaj , nie bój się szukać metod niekonwencjonalnych w celu ratowania swojego zdrowia i życia , warto próbować . Pozdrawiam
Iwona
gość
26-04-2014, 13:41:23

Widać że to objawy chorej głowy, mam podobnie jedynie psychiatra może pomóc i jego leki. miałem podobnie zwiedziłem pół kraju z dziwnymi objawami związanymi z przelewaniem i bólami w jakie brzusznej, robili mi 2 laparotomie zwiadowcze, szukali celiaki, pasożytów, nowotworu a w końcu jeden starszy chirurg powiedział co myśli, że to taka dziwna zlepka objawów że nie możliwa do tego by istniało bo jedno wyklucza naraz drugie. o dziwo psychiatra pomógł !!!!
gość
02-12-2016, 04:31:04

Dzwieki trzasku w glowie spowodowane sa aktywacja szyszynki. Nastepuje swoista aktywacja portalu, nasza dusza moze eksplorowac inne wymiary.Takze nie miej obaw, po prostu twoja dusza sie aktywuje, chce eksplorowac i miec kontakt z prawdziwa swiadomoscia, bogiem, wyzsza inteligencja etc. Prawdopodobnie jestes dzieckiem indigo, takze polecam zaczerpnac wiedzy.
gość
28-07-2017, 23:23:35

Kierujac sie taki wpisami jak od goscia powyzej, proponuje uwazac, zebu dusza nie poleciala eksplorowac na stale. A tak powazniej, nie miales stycznosci z narkotykami? Mi raz cos podali bez mojej wiedzy w pubie plenerowym. Nastepnego dnia zrobilem testy kupione w aptece, ktore wykazaly obecnosc roznych srodkow. Trzeba uwazac. Psychiatra przy porazeniu nerwowym to take nieodpowiedni pomysl.. Tutaj moze to nakierowac na uszkodzenie lub nadmierna stymulacja nerwu. Nie jestem znawca jednak nie jestem zwolennikiem srodkow przrciwbolowych, wytlumiajacych ktore sa bardzo popularne. Moim zdaniem hamuja naturalny proces organiczny, ktory informuje o tym, ze cos jest nie tak jak byc powinno. Lekarz specjalista powinien wiedziec wiecej, jednak z doswiadczenia moge powiedziec, ze powinien nie zawsze oznacza, ze wie oraz nie oznacza to, ze pomoze. Powodzenia. Dobrze pamietac w jakim stanie fizycznym oraz psychicznym znajdowalo sie wczesniej I dazyc do poprawy. Jak czlowiek da sobie wmowic, ze juz jest dobrze bez faktycznej lub z niewielka poprawa to nic innego niz klapki na oczy i przyzwyczajenie do gorszej kondycji.
Pozdrawiam.
gość
05-09-2022, 22:40:24

Sprawdz sobie na emg tężyczka witaminowa lub nerwicowa.
gość
05-09-2022, 22:46:22

Podobnie mialam i 3 lata mi zajęło odkrycie tego..duży spadek witaminy d3 i mg. Badali mi parathoromn. Byl ok. Wyszla witaminowa
Po alkoholu uaktywnia się. Kawa. Stres. Fajki..nue wprowadzaj zadbych leków psychotrop. Najwyżsej waleriane. Psychiatrzy lubia ładować leki a potem po tobie. Powodzenia
gość
18-01-2024, 00:40:22

Witam nie wie jak to określić, po położeniu się uczucie trzasku w głowie nie wiem czy to pod wpływem emocji dzisiejszego dnia czy stresu .
Głowa z tyłu boli pulsuje czekam na rezonans nie będę opisywała dlaczego .Proszę o jakąś konkretną odp częste bóle głowy gdzie tu się udać najlepiej ? Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: