Reklama:

Ucisk w głowie przy skroniach (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-02-2018, 09:43:17

Witam. Mam problem z bólem głowy . Trwa to u mnie już jakieś 17 dni i ból jest co dziennie, rano jak wstaje po południu i jak się kładę spać tez. To już się robi bardzo męczące.. na początku miałam bardzo silne dreszcze, nudności, ból mięśni, byłam osłabiona ( mieszkam w Angli ) byłam u lekarza rodzinnego i stwierdził ze to tylko wirus i przejdzie.. jednak ból został ! Na początku miałam bardzo lekkie bóle przy skroniach , czasem tylko z jednej strony , teraz ból się z każdym dniem nasila. Czuje ból z przodu głowy czasem tak jakby w środku a ostatnie dni czuje silny ucisk w głowie przy skroniach .. nie miałam żadnych badań ( bo tu w Angli trzeba być umierającym żeby co kolwiek zrobili , dają tylko paracetamol ) biorę leki na ból głowy ale pomagają tylko na chwile i przy okazji uszkadzają mój żołądek .. to przerażajace ze ból potrafi tak długo trwać i nie wiadomo kiedy ustąpi.. mogę tez dodać ze jestem za granica 7 lat i ostatnio byłam w Polsce rok i osiem miesięcy temu i bardzo bym chciała wrócić ale narazie nie mogę ( może przez to martwienie się boli mnie głowa ? ) mało jem mam 26 lat i waga 47 kg ( jem tyle ile muszę- wiem ze mam z tym problem ) proszę o odpowiedz bo strasznie się martiwe . Angelika
gość
24-02-2018, 10:16:59

Właśnie zmierzyłam ciśnienie tętnicze pierwsze 90/50 a drugie 110/ 60.. Jest za niskie .. czy to może być powód boli głowy ? Angelika
Początkująca
27-02-2018, 09:00:22

Pani Angeliko proszę się udać do lekarza, od bólu głowy jest neurolog i poprosić o skierowanie na tk głowy lub rezonans (rezonans jest dokładniejsze ale droższy ) Bez badań niczego się Pani nie dowie. Niepokojące jest to że Pani pisze że ból narasta, proszę o tym powiedzieć lekarzowi . Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Zdrówka życzę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: