od trzech miesiecy mam potworny ucisk glowy i dretwnienie prawej czesci twarzy. Zrobilam wszystkie mozliwe badania, tj. TG-szyji i glowy, MR z kontrastem szyji i glowy. Lekarze neurolodzy niezabardzo wiedzieli co mi jest i odsylai na rehabilitacje, do Pracowni Leczenia Bolu, albo diagnozowali nerwice. Ortopedzi niewidza schorzenia. Larynglodz tez (mialam badanie zatok). Chirurg szczekowy, np. pantonogramu tez niewidzi problemu. Dlatego lecze sie prywatnie. Lekarz neurolog zdiagnozowal zapalenie nerwu potylicznego i zapisal Diclofenac GSK(czopki), Miligamme 100, Depakine Chrono 300 oraz Polprazol 20mg (wszystko po 1tabl. dziennie i to pomoglo na dretewienie prawej czesci twarzy i dretwienie prawej dloni. Kazal jeszcze powtorzyc rezonas szyji z kontrastem i zdiagnozowal odcinkowe poszerzenie kanalu centralnego na odcinku C6, co powoduje skoki cisnienia plynu mozgowo-rdzeniowego. Zapisal dodatkowo po 1tabl. Cavinton 5mg i Cinnarizinum WZF. Jest mi jeszcze gozej,t. jeszcze wiekszy ucisk, dretwnienie calej glowy, jest mi slabo i mam problemy z koncentracja. Chce odrzucic te dwa leki i isc do niego we wtorek. Czy poszerzenie odcinkowe kanalu moze powodowac ucisk glowy?
Prosze o pomoc