Witam mam problem. Moje ciało się trzęsie. Kiedy napinam mięśnie u ręki to mi się trzęsie. Kiedy stoję na jednej nodze to mi się trzęsie. Normalnie dłoń mi się trzęsie [palce] ale aż tak tego nie widać. Kiedy trzymam kartkę albo długopis to widać jak się trzęsie dlatego to kompleks jest mój. Jak np. Leżę i podniosę nogę na odpowiedni poziom to też widać jak się trzęsie. Czasami mięśnie na brzuchu też mi drgają. Nie wiem czym to spowodowane. Nie stresuje sie raczej niczym, Kiedy np. robię wysiłek fizyczny czyt. chociażby idę do sklepu po zgrzewkę wody to po przyjsciu cholernie mi sie trzesa dlonie i biceps. Kiedyś robiłem szóstke weidera, czyli to takie ćwiczenie, polegające na napięciu mięśni brzucha podczas leżenia, czyli podniesienie tułowia, taka "długa pompka". Podczas właśnie tej szóstki cholernie mi się trzęsie brzuch, po tym ćwiczeniu także. czemu o tym piszę? Bo mięśnie są podczas tego wykorzystywane i właśnie od wykorzystywania mięśni mi się trzęsie. Sam nie wiem. Czy w ogole to jest jakis trudny przypadek? Wyleczalny? Mam już 21 lat.Kiedy np. kucam, to łydki mi się trzęsą, ogólnie nogi i stopy. Kiedy robię nawet jedną pompkę to czuję jak się trzęsę. Nawet jak zrobię "prostą dłoń" tak na maksa otwartą jakbym chciał palce jak najdalej wyciągnąć to też cholernie mi się trzęsą palce. Mam tak juz od kilku lat. Z 3-4 lata temu byłem u neurologów to łykałem duże dawki magnezu, potem jakiś propranolol i jeszcze jakiś inny lek, ale nic to nie pomogło (może minimalnie). Miałem wtedy robione również badania wszystkie możliwe na tarczycę i wszystko było ok. Czym to może być spowodowane? I jak to leczyć?