Reklama:

torbiel retencyjna w zatoce klinowej okolo1cm badana byla okolo5latemu. (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-11-2013, 18:26:02

witam mam pytanie czy moge rodzic silami natury z torbiela w zatoce klonowej??która nie byla kontrolowana od okolo 5lat??prosze o odpowiedz...
gość
26-11-2013, 19:39:46

Kochana do neurologa i to jak najszybciej bo taka torbiel to nie żarty, to on tak naprawdę po badaniach wyda opinię czy możesz czy nie pozdrawiam
Początkująca
26-11-2013, 20:07:10

no tak ale jest problem bo wizyte mam na czerwca dopiero a na prywatna mnie nie stac
gość
26-11-2013, 20:10:52

ale jak jesteś w ciąży i masz wcześniej rodzić to weż od swojego ginekologa zaśw. że to pilne ! i może termin ci dadzą prędzej!
Początkująca
26-11-2013, 20:20:51

no własnie takie mialam ich to nie interesuje i tyle mieli do powiedzenia jestem załamana bo nie wiem mz kad wziasc porady
gość
26-11-2013, 20:27:37

jeżeli masz skierowanie do neurologa, to możesz się zarejestrować do każdego, nawet w innym mieście,Tam gdzie termin jest najkrótszy.Podzwoń, podowiaduj się i zarejestruj.drugie wyjście to : zaoszczędż w jakiś sposób kasę i idż prywatnie. Bo to za poważna sprawa żeby ją tak zostawić swojemu biegowi.Ale bez wzgledu na to czy coś załatwisz czy nie to do szpitala zabierz swoją dotychczasową dokumentację, jaka tylko masz, i od razu lekarza poinformuj o przypadłości.Pozdrawiam.
gość
26-11-2013, 21:35:00

Po pierwsze napisalas o torbieli na Neurologii, a powinnas na laryngologii bo torbiel zatoki klinowej to sprawa laryngologa.
Zatoki - klinowa , czolowa,sitowa i szczekowa - zakres wiedzy licealnej
Powstaje w wyniku infekcji zatoki ( nieprawidlowe gromadzenie sluzu w zatokach) , nieleczone prowadza do chronicznego zapalenia.
Tutaj masz artykul http//www.chore-zatoki/przyczyny-chorob-zatok
To co powinnas zrobic to przeswietlenie zatok, zwykly rtg.
Byc moze jesli zatoki leczylas nie ma sladu po torbielce , lub jesli nie leczylas nic nie stoi na przeszkodzie isc z wynikiem do laryngologa.
Początkująca
27-11-2013, 09:10:28

no nie wiem ja mama skierowanie do neurologa i 5 lat temu tez bylam leczona u neurologa i nigdy nikt mnie nie kierował do laryngologa.
gość
27-11-2013, 10:19:40

Bez przesady wizyta u neurologa kosztuje 100zł może 150zł a będziesz pewna że jesteś bezpieczna.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: