Reklama:

torbiel pajęczynowki (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-04-2014, 21:42:40

Witam,jestem mamą 4,5 miesięcznej Justynki,u której MR główki stwierdził torbiel pajęczynówki.ma ona 14-17 mm;narazie niema żadnych objawów chociaż zauważyłam pod lewym oczkiem jakby popękane naczynka.Badał ja okulista i jest dobrze.Teraz czekamy na konsultacje u neurochirurga.Jesli Wasze dzieciaczki mają torbiel od urodzenia to proszę o kontakt :rozawasilewska@o2.pl ,na co mamy się przygotować?
gość
04-04-2014, 08:58:48

Jestem mamą 6 miesięcznego chłopca też w prawym oczku od urodzenia miał popękane naczynia, okulista nic nie stwierdził??
A dlaczego córka miała robione MR co lekarza zaniepokoiło?? Bo nam nie zalecili nic, jedynie kontrolę po 3 i 6 miesiacach??
gość
04-04-2014, 21:45:07

Witam! urodziłam córke przez cc, w 40 tygodniu , w ciązy miałam cukrzyce ciązową , niedoczynność tarczycy , a na koniec przyplątał się paciorkowiec . w czasie KTG spadało tętno dziecka i grozilo niedotlenieniem a u mnie stwierdzono hipotrofie wewnątrzmaciczną , lekarze nie czekali zbyt długo i szybko zdecydowaliśmy o cesarce. W 2-giej dobie mala miała usg i wykazalo zbiornik zamóżdzkowy w wymiarze AP grubości do 7 mm,sięga do namiotu móżdżku,reszta była w porządku.mała dostała 10 w skali Apgar.
dostaliśmy skierowanie na usg i jak Justynka miała 10 mm zbiorniczek na usg;po konsultacji z panią neurolog zdecydowała o rezonansie.Dalej to już wiadomo.
zaobserwowałam,że mala boi się hałasu,czasem się trzęsie jak ktoś nagle podejdzie lub usłyszy jakiś krzyk;spać jednak może nawet przy głośnej muzyce,czy rozmowie.We wtorek mamy wizyte u neurochirurga i zobaczymy co powie
gość
05-04-2014, 07:41:07

Dziękuję mamo Justynki bo już się wystraszyłam że to coś wspólnego ma to oczko?? mój mały miał też usg główki, też rodził się przez cesarkę, ale tylko to oczko od początku takie dziwne miał. Pozdrawiam
gość
08-04-2014, 21:03:45

JESTEŚMY PO KONSULTACJI U NEUROCHIRUGA,DZIŚ BYLAM Z JUSTYNKĄ IMAMY ZA PÓL ROKU REZONANS.NARAZIE NIE JEST ŹLE,MAŁA NIEMA ŻADNYCH NEUROLOGICZNYCH OBJAWÓW,O OCZKU WSPOMNIAŁAM,ALE TO NIE BYŁO NAJWAŻNIEJSZE(Temat dla okulisty)teraz idziemy do naszej neurolog.odetchnęłam z ulgą, oby jak najdłużej:)
gość
09-06-2014, 20:04:16

mama JUSTYNKI;mamy termin na MR główki na 1 września,oby pozytywnie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: