Reklama:

torbiel pajęczynówki (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-10-2011, 19:18:39

Torbiel mam już 7 lat. Bóle głowy spowodowały iż sam zgłosiłem sie na tomografię. Rok temu powtórzyłem, zwiekszyła się o 1cm. Biore tabletki od cisnienia.
Jwden z neurologów powiedział że mój wybór jesli nie będe miał operacji, moga mnie zabrać z ulicy. Inny powiedział iz tego sie nie operuje. Bóle głowy sa nieraz sekundowe i bardzo bolesne, nieraz po kilka godzin.
Też niewiem co zrobić. Mam już 59 lat.8
gość
30-10-2011, 20:43:17

Hejka, mam dla Ciebie wiadomosc , czasem z torbiela zyje sie od urodzenia, nikt nie ustali , zadne badanie jak dlugo masz torbiel , mozesz liczyc od dnia badania , ale to nie jest jednoznaczne, czesto torbiel powstaje jeszcze w zyciu plodowym i ludzie rodza sie z torbiela , niektorzy nie wiedza bo nigdy nie maja objawow bolowych , wiec nie robia badan.
Dam Tobie link do strony o dziecku 6-latku , ktory przeszedl operacje , wszystko powiodlo sie a po kilku dniach zaniewidzial, a na pocieszenie napisze ze po jakims czasie odzyskal wzrok..Znajdziesz tam zdjecie mozgu z torbielka Takiej wielkosci jak Twoja (3cm-4cm), znajdziesz tez zdjecie tego chlopczyka, a najistotniejsze przystepny opis operacji . Dokladnie, powoli nanos cyferki, ktore podam , zeby strona otworzyla sie. Jak poczytasz to daj mi znac , czy decydujesz sie na operacje. Jakie masz cisnienie? Ja mam zbyt wysokie ponad 150/90 i biore atenolol i cierpie na migrene. Pozdrawiam Jagoda
http//www.pum.edu.pl/_data/assets/pdf_file/0020/13358/SUPLEMEN
gość
14-06-2012, 18:52:36

Gość 2011-10-30 21:43:17 Hejka, mam dla Ciebie wiadomosc , czasem z torbiela zyje sie od urodzenia, nikt nie ustali , zadne badanie jak dlugo masz torbiel , mozesz liczyc od dnia badania , ale to nie jest jednoznaczne, czesto torbiel powstaje jeszcze w zyciu plodowym i ludzie rodza sie z torbiela , niektorzy nie wiedza bo nigdy nie maja objawow bolowych , wiec nie robia badan.
Dam Tobie link do strony o dziecku 6-latku , ktory przeszedl operacje , wszystko powiodlo sie a po kilku dniach zaniewidzial, a na pocieszenie napisze ze po jakims czasie odzyskal wzrok..Znajdziesz tam zdjecie mozgu z torbielka Takiej wielkosci jak Twoja (3cm-4cm), znajdziesz tez zdjecie tego chlopczyka, a najistotniejsze przystepny opis operacji . Dokladnie, powoli nanos cyferki, ktore podam , zeby strona otworzyla sie. Jak poczytasz to daj mi znac , czy decydujesz sie na operacje. Jakie masz cisnienie? Ja mam zbyt wysokie ponad 150/90 i biore atenolol i cierpie na migrene. Pozdrawiam Jagoda
http//www.pum.edu.pl/_data/assets/pdf_file/0020/13358/SUPLEMEN

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: