Reklama:

Torbiel Pajęczynówki a problem z wzrokiem (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-08-2011, 10:34:38

Witam około 3 lata temu przypadkiem odkryto, że mam torbiela pajęczynówki z lewej strony.

Na badaniu można przeczytać :

W tylnym dole czaszki pośrodkowo między półkulami móżdżku obecna przestrzeń płynowa odpowiadająca torbieli pajęczynówki o wymiarach 52x24x32mm.

No i jakieś 2 lata po odnalezieniu tego torbiela zaczęło mi się zdarzać zaniewidzenie w lewym oku na około 30 sekund wtedy przed lewym okiem miałem biało dosłownie biało ale taki biały obraz robił się powoli i tak samo powoli zanikał zdarzało mi się to pół roku temu tak cyklicznie czyli oc dwa tygodnie i potem od stycznia przestała oż do teraz gdy znowu powróciło już dwa razy w miesiącu lipcu tak miałem poszedłem do okulisty komputerowo wzrok sprawdzali i jest wszystko dobrze wzrok mam dobry normalne zmiany fizjologiczne.

Ktoś może wie czy to jest przez torbiela? on także jest z lewej strony może ktoś miał takie coś?
gość
06-08-2011, 18:06:56

Witaj,ja miałam guza móżgu wielości 22-22-16milimetrów w 3-ej komorze mózgu,dolegliwości to tak jak u Ciebie błysk w lewym oku na dole takie jasne światło jak srebro.balam się schodzić po wysokich schodach sciągalo mnie na lewą stronę,gdy wychodzilam po pracy zataczalam się jak po paru glębszych sama się z siebie śmiałam.W pażdzierniku ub.r.bylam operowana lekarze wstawili mi zastawkę,czułam się bardzo dobrze,ale porobiły się wodniaki doszło do przedrenowania,więc podwiązali mi dren było strasznie przez okres 3-ech miesięcy do kolejnej wizyty po badaniach okazalo się że wszystko się powiększyło i zastawka nie spełnia swojej funkcji,dlatego lekarze wymienili ją na nowszą.Obecnie jestem już po badaniach kontrolnych i wszystko wygląda,że jest ok,pozdrawiam LIDKA.
gość
06-08-2011, 19:32:32

Dzięki za odpowiedź :) i życzę zdrówka ;)

A teraz niech ktoś napisze kto ma torbiela pajęczynówki i podobne lub takie same dolegliwości :/
gość
03-09-2011, 17:59:38

ja mam torbiel pajęczynówki powodujący zepchnięcie gruczołu przysadki wgłąb siodła tureckiego-czy ktoś może mi powiedzieć,co to oznacza?????? BARDZO PROSZĘ

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: