Reklama:

Tomografia i wynik- pomocy! (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
02-12-2008, 19:33:00

Witam. Mam pewne zapytanie. Mianowicie w ostatnią sobote dostałem buleką w głowe (4 razy). Były to ciosy silne i przyjmowałem je troche ponad czoło. Mam założone 6 szwów, ale z relacji kolegów i ochorny która mi pomagała wyjść wyglądało to tak:

Kiedy dostałem te ciosy usiadłem na ławce, i tak sobie siedziałem nie wiedząc o co chodzi .Siedziałem około 4 minut. Potem tracac przytomność uderzyłem o posadzkę. Po chwili na odzyskałem przytomność i w łazience znowu straciłem. Ocknełem sie na podwórku. Coś tam majaczyłem po czym ponownie straciłem przytomność i ocknełem się w karetce. Zrobiono mi rtg głowy, zaszyto i wypuszczono do domu. Jednak od soboty nie moge spać, boli mnie głowa, zbiera mi się na wymioty, czasami łapię dłuższą zawiechę, mam problemy ze skoncentrowaniem się. Byłem na tomografi i lekarz strwierdził:
"W strukturach głębokich mózgu po stronie lewej ognisko malacji średnicy 10mm. Struktury środkowe nieprzemieszczone. Przestrzenie płynowe prawidłowo zachowane." Co mi może dolegać? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
gość
02-12-2008, 23:53:00

hmm, mi te objawy wyglądają jak wstrząśnienie mózgu....ale co, nie dostałeś już skierowania na dalsze badania??? szczerze współczuje.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: