Reklama:

tomografia głowy (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-03-2008, 09:12:00

Witam. Czy ktoś z Was sie orientuje ile kosztuje mniej wiecej tomografia głowy zrobiona prywatnie oczywiscie?
gość
20-03-2008, 09:22:00

300zł
gość
24-03-2008, 11:41:00

tomograf to koszt okolo 300 PLN. cena zalezy od tego czy z kontrastemn czy bez..generalnie przedzial cenowy 250-350PLN. Prywatnie mozna, ale i tak trzeba miec skierowanie od lekarza, bo to badanie oparte na rtg...na NFZ ze skierowaniem bedzie chyba trzeba w parotygodniowej kolejce postac
gość
24-03-2008, 19:40:00

czeka się średnio 2 tyg.
gość
22-02-2009, 18:02:00

a nie wiecie czy się coś płaci jak się ma skierowanie?
gość
22-02-2009, 18:27:00

Jeśli masz skierowanie z państwowej przychodni od lekarza co ma kontrakt to nie płacisz tak przynajmniej było
gość
19-05-2010, 20:42:25

jeśli masz skierowanie to jest za darmo, ale czeka się nie 2 tygodnie, tylko od 2 do nawet 6! miesięcy. dzwoniłam do różnych szpitali i najmniejsza kwota jaką usłyszałam było 360zł, największa - 500zł (obie z kontrastem).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Neuralgia nerwów obwodowych
Dzień Dobry. Mam 70 lat, 174 cm wzrostu, średnia otyłość. Pojawiły mi się bóle w obwodowym układzie nerwowym. Neurolog powiedział że mam neuralgię nerwów obwodowych. Leki które zażywam to Amitryptylina 5ml, Pregabalin 50. Po tych lekach kręci mi się w głowie. Lekarz powiedział że mam iść na operację kręgosłupa piersiowego, ale ze względu na mój wiek nie chcę. Odnośnie bólu najpierw pojawia się swędzenie w okolicach np. uda, które krótkotrwale promieniuje aż do pięty i to bardzo mocno boląc ( piecze - parzy). Kolejny przykład to ramie aż do ręki, tak w różnych miejscach ciała. Dwa tygodnie temu pojawiły się kolejne dolegliwości tzn. Leżąc na lewym boku, gdy wstaje cierpnie mi prawa noga i prawa ręka. Neurolog zlecił mi rezonans kręgosłupa, konsultację mam dopiero w marcu więc wtedy uda mi się skonsultować wynik. Czy ktoś ma podobne dolegliwości ? Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Może w organizmie mam jakiś stan zapalany ?
gość
Zez potętniaku
Czy w Lublinie jest klinika leczenia zeza potępiaku tętnicy szyjnej
gość
Demielinizacja
Co to znaczy? "Rozproszone w tkance mózgowej nieliczne hyperintensywne w obrazach T1,T2, Pd, FLAIR położone obwodowo ogniska demielinizacyjne" Czekam na wizytę, ale nie daje mi to spokoju.
gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
Reklama: